O fosta politista olandeza a venit pe jos pana in Romania pentru a ajuta cainii fara stapan

O fosta politista olandeza a venit pe jos pana in Romania pentru a ajuta cainii fara stapan
Citeste mai mult despre: Vesti Bune, ProTV,
Data publicarii: 13 Octombrie 2017
Data actualizare: 13 Octombrie 2017
O fosta politista olandeza, in varsta de 48 de ani, a venit pe jos din orasul Utrecht, pana in Romania, cu un scop nobil: acela de a ajuta cat mai multi catei fara stapan.

In drumul sau, a strans bani pentru asociatiile de protectie a animalelor care vor sa deruleze campanii de sterilizare. Miercuri, femeia a poposit la Sibiu, insotita de catelusele sale, adoptate chiar din tara noastra.

Prima oprire pe care Monique Dubbeldam a facut-o la Sibiu a fost la adapostul public, unde sunt adunati peste 150 de caini.

“Exista o solutie pentru numarul mare de caini: sterilizarea. E strigator la cer ca Guvernul Romaniei nu face nimic sa rezolve acesta problema”, spune Monique Dubbeldam.

Monique a fost extrem de impresionata de soarta cainilor care traiesc la noi pe strazi si a vrut sa faca ceva pentru a sensibiliza autoritatile. Fiica sa i-a dat ideea unei astfel de calatorii, iar Indy si Faye, cele doua cateluse adoptate din Romania, o insotesc.

“Daca fiecare caine din tara asta ar fi microcipat, politia ar putea sa ajunga la stapanii iresponsabili si sa-i amendeze. Dar atata timp cat guvernul nu isi poate educa proprii cetateni sa traiasca dupa legi, e nebunie”, mai spune olandeza.

La Sibiu, situatia cainilor vagabonzi este departe de a fi rezolvata. Exista un adapost public si unul privat aproape de finalizare. Cine doreste sa ajute este binevenit sa faca donatii.

Monique si catelusele ei au traversat pe jos sapte tari ca sa adune bani pentru animalele care indura, pe strada, foamea si frigul.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies