Oameni ai strazii din Capitala, luati de politisti si dusi in adaposturi. Au primit mancare si au dormit la caldura

Oameni ai strazii din Capitala, luati de politisti si dusi in adaposturi. Au primit mancare si au dormit la caldura
Data publicarii: 07 Ianuarie 2015
Data actualizare: 07 Ianuarie 2015
Pentru ca gerul s-a instalat din nou in Capitala si in alte orase ale tarii, politistii locali au luat, marti noapte, la pas toate locurile unde stiau ca sunt oameni ai strazii sub cerul liber.

Cei care nu le-au refuzat ajutorul au fost dusi in adaposturi sociale, unde au dormit la caldura, au primit o masa si un ceai cald. Din Gara de Nord si din alte zone au fost adunati zeci oameni, care dormeau pe jos si se inveleau cu paturi ca sa nu-i atinga frigul.

Politistii locali l-au gasit pe un barbat dormind pe cimentul rece din Gara de Nord. Era amortit de frig, asa ca s-a bucurat cand a auzit ca merge la adapost. La fel ca el sunt multi. Un altul, spre exemplu, e orfan si de la 10 ani indura iarna de iarna frigul de pe strada.

Pe un batranel din Galati, gerul l-a prins ca-ntr-o capcana. Autoritatile locale i-au taiat ajutorul social, iar la inundatii a pierdut si casa. Astfel, a venit in audienta sa ceara ajutor Presedintelui. Insa, cand sa plece acasa cu trenul, a constatat ca nu mai are destui bani.

Pe asa un ger, politistii locali au adunat zeci de oameni care nu au un acoperis deasupra capului si i-au adus la loc sigur, in adapost. De cele mai multe ori insa, dupa ce primesc o masa calda, oamenii sarmani se reintorc pe strada, acolo unde apeleaza la mila oamenilor.

"Le putem oferi un acoperis deasupra capului, ceai, mancare calda si o vorba buna", a spus Bogdan Grigore, mediator.

Persoanele fara adapost beneficiaza de aceste servicii gratuit. Marti noapte, pe 6 ianuarie 2015, din 800 de locuri cat este capacitatea unuia din centrele sociale, aproape un sfert au ocupate.

In total, politistii au adunat de pe strazile din Targoviste zeci de oameni fara adapost si I-au dus in centre sociale.

Sursa: Stirileprotv.ro
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies