Olimpiada Balcanica de Matematica 2014. Elevii romani au obtinut 2 medalii de aur cu punctaj maxim

Olimpiada Balcanica de Matematica 2014. Elevii romani au obtinut 2 medalii de aur cu punctaj maxim
Data publicarii: 06 Mai 2014
Data actualizare: 06 Mai 2014
Romania a obtinut doua medalii de aur cu punctaj maxim, trei medalii de argint si o medalie de bronz la Olimpiada Balcanica de Matematica, Pleven, Bulgaria-2014.

In perioada 2 – 7 mai 2014 s-a desfasurat in localitatea Pleven din Bulgaria, a XXXI-a Olimpiada Balcanica de Matematica (BMO 2014). BMO este o competitie anuala la care participa elevi de liceu si presupune rezolvarea de catre fiecare participant,  in cel mult  patru ore si treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra.

La BMO au participat echipe formate din cate 6 elevi din Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia (tari membre) precum si echipe din Azerbaijan, Bulgaria, Italia, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudita, Tajikistan, Turkmenistan, Marea Britanie si Uzbekistan (tari invitate).

Elevii romani au obtinut urmatoarele rezultate de exceptie, informeaza Societatea de Stiinte Matematice din Romania:

 

Medalii de aur cu punctaj maxim: Ioan-Laurentiu Ploscaru de la Colegiul National "Alexandru Lahovari" Ramnicu Valcea si Stefan Spataru de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala "Mihai Viteazul" Alexandria);

Medalii de argint: Paul Musca de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Colegiul National Iasi), Marius Bocanu de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala Nr.1 Pitesti) si Viorel Andrei Bud de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de Liceul Teoretic Negresti-Oas);

Medalie de bronz: Andrei Teodor Andronache de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala Sinesti, Valcea).

 

 

 Delegatia Romaniei a fost condusa de conf. univ. dr. Catalin Gherghe de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti si insotita de prof. Marius Mainea de la Colegiul National "Vladimir Streinu" din Gaiesti. Din partea Societatii de Stiinte Matematice din Romania (SSMR) a participat ca observator prof. univ. dr. Radu Gologan de la Universitatea Politehnica din Bucuresti si presedinte SSMR.

  • Ioan Laurentiu Ploscaru Foto: FacebookVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies