Orasul din Romania in care se va contrui cel mai mare parc-scoala pentru biciclisti

Orasul din Romania in care se va contrui cel mai mare parc-scoala pentru biciclisti
Data publicarii: 16 August 2016
Data actualizare: 16 August 2016
Primaria Iasi a anuntat ca intentioneaza sa dezvolte transportul cu bicicleta cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile.

Potrivit jurnalistilor de la Ziarul de Iasi, unul dintre proiecte se refera la implementarea conceputului de "bike sharing", iar altul prevede construirea unui parc de recreere si instruire a biciclistilor.

Cel din urma ar putea fi denumit "Bicishool Iasi" sau "Iasi Velo Park" si, printre altele, va simula conditii de trafic reale, astfel incat biciclistii incepatori sa poata invata cum sa circule corect in trafic.

Citeste si: Romanii au ales sa isi doneze zilele de nastere pentru a-i ajuta pe sarmani. Mesajul emotionant postat de Madalina Ghenea

Parcul ar mai putea avea o zona de invatare pe serpentine si de simulare a unor zone cu denivelari pentru ciclisti initiati, o zona de simulare a unei intersectii semaforizate si semnalizate, precum si a unui mini sens giratoiu. Va fi inclusiv un spatiu de concurs, precum si un loc in care se pot face reparatii ale bicicletelor.

Parcul va avea spatii verzi, mobilier urbam cismele cu apa, iluminat ecologic si internet gratuit. Va fi construit pe o suprafata de aproximativ 3.000 de metri patrati, iar unul dintre amplasamentele luate in calcul este un fost poligon auto. Investitia s-ar ridica la aproximativ 1 milion de Euro.

Anul acesta, autoritatile clujene au anuntat ca sistemul de bike-sharing pe care l-au implementat se bucura de un succes urias. In luna iunie, 12.000 de oameni si-au facut carduri pentru a folosi gratuit una din cele 500 de biciclete puse la dispozitie de primarie, in cele 50 de statii din oras. Autoritatile estimau ca vor elibera doar 600 de carduri. Cu toate acestea, biciclistii spun ca Primaria inca nu a finalizat toate pistele pe care le-a promis si ca mai este de lucru la infrastructura.

Sisteme de bike-sharing exista de anul trecut si in Timisoara, iar in Arad urmeaza sa se achizitioneze 600 de biciclete de catre autoritatile locale tot pentru un proiect de inchiriat biciclete, scrie Greatnews.ro.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies