Orasul din Romania in care vor circula autobuze electrice de luna viitoare: „Vor fi de ultima generatie”

Orasul din Romania in care vor circula autobuze electrice de luna viitoare: Vor fi de ultima generatie
Data publicarii: 04 Aprilie 2018
Data actualizare: 04 Aprilie 2018
Primele 11 astfel de vehicule au fost cumparate cu fonduri elvetiene si vor circula de luna viitoare.  

Cluj-Napoca isi dezvolta din ce in ce mai mult conceptul de „smart city” si va avea si autobuze electrice, pe langa numeroase aplicatii, care-i ajuta pe locuitori.

Primele 11 astfel de vehicule au fost cumparate cu fonduri elvetiene si vor circula de luna viitoare. In total 30 de autobuze electrice vor ajunge la Cluj, in anii urmatori.

Primaria va plati prima transa de bani din fonduri elvetiene, dupa ce vor sosi vehiculele electrice.

Primarul Emil Boc a dezvaluit, de pe telefonul mobil, cum vor arata primele autobuze electrice din tara, care in mai putin de o luna vor circula prin oras. Cele 11 vehicule „verzi” sunt importate din Polonia, cu 600.000 de euro bucata. 85 la suta din finantare provine din fonduri elvetiene, atrase prin proiectele primariei.

Pentru ca Elvetia nu este membra in Uniunea Europeana, dar face parte din spatiul economic european, are obligatia sa ajute tarile membre ale Uniunii si pentru asta a dezvoltat mai multe proiecte. Clujul a castigat unul pentru reducerea emisiilor de carbon, iar cu banii obtinuti cumpara autobuze.

In momentul de fata, in Cluj circula autobuze pe combustibil, si ele moderne.

Infrastructura pentru incarcarea lor este si ea acum in plina dezvoltare. Autobuzele electrice vor fi incarcate intr-un timp extrem de scurt: aproximativ sase minute in trei statii rapide, care vor fi amplasate in diverse puncte ale orasului. Vor mai exista alte 11 puncte de incarcare care vor fi mai lente si vor fi folosite pe timp de noapte.

In urmatorii ani, alte 30 de autobuze electrice vor ajunge la Cluj-Napoca.

Emil Boc, primarul Clujului: „Nu vreau sa ne laudam, ne-am aliniat oraselor europene. Suntem primii in tara si trebuie sa facem un oras pentru oameni si nu pentru masini, iar transportul reprezinta un pion important.

Vezi VIDEO pe StirilePROTV.ro!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!