Primul tren electric din Romania, care a costat 5 milioane de euro si circula cu 200 de kilometri pe ora a ajuns in Gara de Nord- FOTO

Primul tren electric din Romania, care a costat 5 milioane de euro si circula cu 200 de kilometri pe ora a ajuns in Gara de Nord- FOTO
Citeste mai mult despre: tren electric, Romania, tren,
Data publicarii: 18 Ianuarie 2014
Data actualizare: 02 Octombrie 2014
Primul tren de mare viteza construit in Romania a ajuns in Gara de Nord din Capitala. Momentan, garnitura este in perioada de probe si, cel mai probabil, va incepe sa circule cu pasageri din luna martie a acestui an.

Construirea trenului de catre producatorul de locomotive Softronic Craiova a fost finantata de o banca din Romania si a costat aproximativ 5 milioane de euro.

Rama electrica, denumita Hyperion, poate fi construita in doua variante de viteza maxima, de 160 km pe ora, respectiv 200 km pe ora, are podea joasa, doua vagoane motoare si doua purtatoare, cu o capacitate de 180 de locuri pescaune, potrivit unui comunicat al bancii.

In prezent, trenul este finalizat si efectueaza teste de viteza, urmând sa fie lansat in februarie pentru uz comercial.

Softronic, detinuta de patru persoane fizice - Ionel Ghita (30% din capital), Ion Gârnita (26%), Augustin Popescu (26%) si Oana-Adriana Miulescu (16%) - a fost infiintata in 1991 la Craiova si a incheiat anul 2012 cu afaceri de 68,6 milioane lei, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finante.

SURSA: MEDIAFAX
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies