Realizare in premiera in muntii Romaniei. Cum reuseste o echipa de voluntari si salvamontisti sa faca drumetiile mai sigure

Realizare in premiera in muntii Romaniei. Cum reuseste o echipa de voluntari si salvamontisti sa faca drumetiile mai sigure
Citeste mai mult despre: Vesti Bune, Fii de Romania, munti, turisti,
Data publicarii: 15 Octombrie 2014
Data actualizare: 15 Octombrie 2014
O echipa de voluntari si salvamontisti reuseste sa faca muntii Romaniei mai siguri. Un proiect realizat in premiera, in judetul Gorj, merita sa fie extins la nivel national. 

In aceasta vara, peste 50 de voluntari ai Asociatiei Montane Carpati si Serviciul Public Judetean Salvamont Gorj au marcat din nou traseul principal de creasta din muntii Godeanu si o parte din traseele adiacente. Godeanu este unul dintre cele mai izolate masive muntoase din tara noastra. Accesul din toate cele trei judete care il inconjoara (Gorj, Hunedoara si Caras-Severin) este greoi, necesitand 5-12 ore de mers. 

Izolarea are si partile ei pozitive (in acest masiv, ai foarte mari sanse sa dai peste adevarati iubitori de munte), dar si cateva negative. Unul dintre dezavantaje este orientarea vizuala dificila pe vreme nefavorabila. in cazul unui accident, turistului ii este foarte greu sa comunice locul exact in care se afla.

Plecand de la aceste detalii, salvamontistii gorjeni s-au hotarat sa deruleze un proiect unic la nivel national. Astfel, toti stalpii de marcaj au fost numerotati cu un anumit cod. Coordonatele topografice ale acestora au fost notate si, cu ajutorul datelor, a fost intocmita o harta digitala cu repartitia stalpilor in masiv. 

Citeste mai multe pe yahoo.ro
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies