Reconstructia faciala: Rezultate incomparabil mai bune, gratie imprimantelor 3D. FOTO

Reconstructia faciala: Rezultate incomparabil mai bune, gratie imprimantelor 3D. FOTO
Data publicarii: 13 Martie 2014
Data actualizare: 13 Martie 2014
Viata unui pacient din Tara Galilor, desfigurat in urma unui accident de motocicleta, s-a schimbat complet gratie tehnicilor de reconstructie faciala cu ajutorul imprimantelor 3D, o tehnologie noua care ofera "rezultate incomparabile", potrivit chirurgilor esteticieni britanici, citati de AFP.

Victima a unui grav accident de motocicleta petrecut in 2012, Stephen Power a suferit fracturi la nivelul ambilor pometi, la nivelul maxilarului superior, al nasului si al craniului si a petrecut patru luni in spital. Desfigurat, el obisnuia, dupa externare, sa poarte sepci si ochelari de soare pentru a-si ascunde chipul.

In prezent, el spera, asa cum a declarat pentru BBC, miercuri, ca nu va mai avea nevoie sa se ascunda, dupa o operatie pe care a relatat-o in amanunt la Muzeul Stiintelor din Londra, cu ocazia expozitiei "3D Printing: The Future".

Pentru a-i reda simetria chipului, chirurgii de la Morriston Hospital din Swansea au fracturat mai intai pometii pacientului, inainte de a folosi implanturi create cu o imprimanta 3D, pe baza unui model de reconstructie.

"Rezultatele sunt mult mai bune decat tot ce s-a putut face inainte. E incomparabil. Aceasta tehnica ne-a permis sa fim mult mai precisi", a precizat Adrian Sugar, un chirurg maxilofacial care l-a operat pe Stephen Power.

"Am putut sa constat diferenta imediat dupa ce m-am trezit", dupa o operatie care a durat opt ore, a declarat pacientul, in varsta de 29 de ani.

Alte echipe de medici din Marea Britanie, din Londra si Newcastle, lucreaza la aceasta tehnologie pe care intentioneaza sa o perfectioneze odata cu progresul imprimantelor 3D si cu scaderea costurilor acestora.

Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!