Romania, cinci medalii de AUR si locul I pe echipe la Olimpiada Internationala de Chimie

Romania, cinci medalii de AUR si locul I pe echipe la Olimpiada Internationala de Chimie
Data publicarii: 19 Mai 2014
Data actualizare: 19 Mai 2014
Elevii romani au obtinut sapte medalii - cinci de aur, una de argint si una de bronz - si locul I pe echipe la editia 2014 a Olimpiadei Internationale de Chimie "D. Mendeleev", desfasurata în Rusia, unde tara gazda a ocupat locul II, cu trei medalii de aur, potrivit Ministerului Educatiei.

Acesta este cel mai bun rezultat din istoria participarilor Romaniei la competitie.

Cei cinci elevi medaliati cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), stefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti), Dumitru Calugaru (clasa a XI-a/Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Radu Costin Bizga-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul National "I.C. Bratianu" din Pitesti). Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti) a obtinut medalia de argint, iar medalia de bronz a fost obtinuta de Gabriel Dragos Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul National "Petru Rares" din Piatra Neamt).

Olimpicii romani au revenit in tara duminica, la ora 19:15, pe Aeroportul International "Henri Coanda".

La editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Chimie, a 48-a din istorie, au participat 105 elevi din 16 tari. Concursul s-a desfasurat la Moscova, in perioada 11-17 mai.

Sursa: MEDIAFAX
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!