Romania, locul 1 intre tarile europene, la Olimpiada Internationala de Fizica din Indonezia. 4 elevi, medaliati cu aur

Romania, locul 1 intre tarile europene, la Olimpiada Internationala de Fizica din Indonezia. 4 elevi, medaliati cu aur
Citeste mai mult despre: Vesti Bune, ProTV,
Data publicarii: 27 Iulie 2017
Data actualizare: 27 Iulie 2017
Elevii romani au castigat cinci medalii, dintre care patru de aur, si locul I in Europa, la Olimpiada Internationala de Fizica din Indonezia.

Elevii romani au castigat cinci medalii, dintre care patru de aur, la Olimpiada Internationala de Fizica, din Indonezia,clasandu-se astfel pe primul loc in Europa si intre primele cinci tari din lume, din cele 88 de state prezente la competitie, anunta, luni, Ministerul Educatiei Nationale.

Medaliile de aur au fost cucerite de Anca Dragulescu, Razvan Octavian Radu (premiat cu argint in 2015), Petru Cotrut (elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Andrei Radu (clasa a XI-a la Colegiul National "Nicolae Balcescu” din Braila).

Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontica, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Petru Rares” din Piatra Neamt.

Delegatia Romaniei a fost coordonata de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul International de Informatica din Capitala) si Adrian Dafinei (conferentiar universitar doctor la Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti).

A 48-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica s-a desfasurat in Indonezia (Yogyakarta), in perioada 16-24 iulie, reunind 424 de concurenti din 88 de tari.

Lotul olimpic revine in tara marti, 25 iulie, ora 12:00, pe Aeroportul International „Henri Coanda” (via Doha).
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies