Satul romanesc unde nu s-a inventat hotia, iar oamenii stau cu banii pe gard. "De 3 ani, nimeni n-a comis vreo infractiune"

Satul romanesc unde nu s-a inventat hotia, iar oamenii stau cu banii pe gard.  De 3 ani, nimeni n-a comis vreo infractiune
Citeste mai mult despre: Clisura Dunarii, cinste,
Data: 20 Ianuarie 2014
Intr-un catun de pe Clisura Dunarii nu s-a inregistrat niciodata vreun furt. Pare de necrezut, dar oamenii au atata incredere unii in ceilalati incat lasa banii, la propriu, sa fluture pe garduri.

Se intampla asta pentru ca masina de paine vine rar in sat, iar localnicii ii lasa soferului banii in plase. Omul e cinstit si chiar da rest acolo unde este cazul.

Printr-un claxon lung: asa se da alarma cand masina de paine ajunge in sat. Cum oamenii sunt gospodari, mai toti merg in timpul zilei la munca. Asa ca prea putini ies la poarta cand aud claxonul. Soferul insa stie ce are de facut! Aproape pe fiecare stalp sta agatata cate o plasa, iar inauntru... un portofel cu bani.

Sofer: "Sa vedem cati bani avem. Se pare ca avem si un bilet. Si pe bilet scrie doua paini albe si doua negre. Vom pune restul la loc."
 

Cinstea, mai presus de toate

Masina de paine ajunge in sat doar de trei ori pe saptamana: martea, joia si sambata. Obiceiul locului insa este dovada clara ca cinstea este mai presus de orice. Acolo unde soferul nu gaseste niciun bilet stie totusi cate paini sa lase in plasa.

Localnic: "Cate paini doresti, atatia bani lasi! Se uita cati bani sunt si lasa painea. Nu fura nimeni banii astia, aici nu o sa vedeti asa ceva."

Comisar Sef Eduard Nitu, Seful Politiei Rurale Orsova: "Din fericire, va pot confirma ca in aceasta localitate, in ultimii 3 ani, nu am avut nicio situatie de trimitre in judecata pentru comiterea vreunei infractiuni."

Oamenii din micuta asezare spera totusi ca vestea stilului lor de viata sa nu le dea idei raufacatorilor.

 Sursa: STIRILE PROTV
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies