Talentul sau a facut inconjurul lumii. Un artist portughez transforma deseurile in adevarate opere de arta

Talentul sau a facut inconjurul lumii. Un artist portughez transforma deseurile in adevarate opere de arta
Data publicarii: 25 Noiembrie 2014
Data actualizare: 25 Noiembrie 2014
Artur Bordalo, cunoscut si ca Bordalo II, a demonstrat ca frumusetea exista chiar si in cele mai neinsemnate lucruri, inclusiv in deseurile menajere sau industriale.

Artistul de origine portugheza a devenit cunoscut in intreaga lume dupa ce operele sale de arta au devenit celebre prin intermediul internetului. Artur se numara printre artistii nonconformisti, care accepta orice provocare si reusesc sa dea un sens chiar si obiectelor care par sa nu mai aiba nicio utilitate.

Locuitorii orasului Covilhã, din Portugalia, se pot considera norocosi deoarece Artur Bordalo s-a simtit inspirat de un zid, aparent lipsit de orice farmec sau potential, al unei cladiri dintr-un cartier nu foarte bogat al localitatii.

Folosindu-se exclusiv de deseuri, artistul a realizat o sculptura originala. Intitulata "Owl Eyes", opera de arta este realizata din cauciucuri de tractor, bucati de metal si alte gunoaie.

Gigantica bufnita a fost construita cu ocazia festivalului urban WOOL, sustinut anual in orasul Covilhã.

Artur Bordalo a devenit celebru in lumea artistilor urbani datorita ingeniozitatii de care da dovada atunci cand isi propune sa ofere o utilitate deseurilor, protejand astfel mediul inconjurator.    

Vezi mai multe imagini aici!


VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!