Teatrul National Bucuresti a fost inaugurat. Cum arata acum – GALERIE FOTO

Teatrul National Bucuresti a fost inaugurat. Cum arata acum ndash; GALERIE FOTO
Data publicarii: 11 Noiembrie 2014
Data actualizare: 26 Noiembrie 2014
Teatrul National Bucuresti a fost inaugurat luni, in prezenta conducerii institutiei si a mai multor oameni politici, directorul Ion Caramitru anuntand ca, dupa receptia lucrarilor, pe 30 noiembrie, si probele tehnice, primul spectacol pus in scena in Sala Mare renovata fiind realizat de Dan Puric.

Teatrul National Bucuresti (TNB) a fost supus unor lucrari de reabilitare si restaurare, in cadrul unei investitii de aproximativ 60 de milioane euro, iar proiectul a pornit de la necesitatea consolidarii antiseismice a cladirii.

Ion Caramitru, director TNB a declarat, cu prilejul inaugurarii, ca TNB a supravietuit cutremurului din 1977, dar ca, in urma unui incendiu la Sala Mare, in 1978, Nicolae Ceausescu a ordonat largirea acestei sali de spectacole de la aproximativ 900 de locuri la peste 1.200 locuri si constructia unei loje oficiale. In acest scop, din lateralele salii au fost scoase sisteme de rezistenta antiseismica, respectiv patru diafragme cu o latime de 80 de centimetri, care au fost inlocuite cu niste simpli stalpi, astfel incat Sala Mare si-a pierdut acustica si vizibilitatea.

"Pentru mine, cel putin, semnificativ in afara de aceasta reconstructie este faptul ca prima demolare a unui edificiu comunist s-a produs aici", a spus Caramitru.

Citeste continuarea articolului si vezi mai multe imagini aici!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!