De unde te astepti mai putin, de acolo rasare: Bucurestiul peste capitalele europene!

De unde te astepti mai putin, de acolo rasare: Bucurestiul peste capitalele europene!
Data publicarii: 21 Aprilie 2015
Data actualizare: 22 Aprilie 2015
Traficul aerian pe cele doua aeroporturi din Bucuresti a crescut cu 15,5% in T1 din acest an, la nivelul record de 1,8 milioane de pasageri, potrivit datelor anuntate luni de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

"Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti devanseaza semnificativ tendinta generala inregistrata la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european. Astfel, in primele trei luni ale anului 2015, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 12,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut (pana la 23.961 de aterizari si decolari, n.r.)", potrivit companiei care administreaza cele doua aerogari. 

Din total, pe Aeroportul Henri Coanda s-au inregistrat 1.808.332 de pasageri si 19.411 miscari de aeronave. Pe acest aeroport opereaza in prezent 31 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 70 de destinatii. 

In 2014, cele doua aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu - au fost tranzitate de 8,32 milioane de pasageri, numarul de aterizari si decolari ridicandu-se la 102.048. - sursa incont.ro

Care sunt companiile care operează din Bucureşti zboruri spre cele mai căutate destinaţii din Europa

Din cele circa peste 1.000 de avioane care decolează săptămânal de pe aeroportul din Otopeni, aproape 40% zboară către cele mai populare zece destinaţii din Europa, oraşe care sunt atât centre turistice şi de afaceri, cât şi hub-uri de unde pasagerii îşi pot continua mai departe călătoria spre alte oraşe.

Londra, Paris şi Viena sunt principalele trei oraşe către care decolează avioane de pe cel mai mare aeroport din ţară, Henri Coandă (Otopeni), cu un trafic de 8,3 milioane de pasageri anul trecut. Astfel, în medie 15% din avioanele care decolează de pe Otopeni merg către una dintre cele trei capitale vest-europene, arată o analiză a ZF pe baza datelor valabile pentru sezonul de vară 2015, transmise de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Londra a devenit începând de anul trecut destinaţia cu cele mai multe zboruri operate de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni). 63 de avioane zboară săptămânal spre capitala Marii Britanii, aceasta fiind de altfel una dintre destinaţiile europene cu cel mai ridicat nivel de competiţie raportat la numărul de companii care efectuează curse. În total, cinci opera­tori aerieni, adică Tarom, British Air­ways, Wizz Air, Blue Air şi Ryanair, au zboruri către Londra. Eliminarea res­tric­ţiilor de pe piaţa muncii din Marea Britanie începând din 2014 a „ascuţit“ competi­ţia între companiile aeriene pe cursele spre Londra, adu­când inclusiv un nou jucător către această destinaţie, gigantul low-cost Ryanair. - sursa Zf.ro
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies