Transfagarasanul, pe primul loc in topul celor mai frumoase sosele din lume: 15 drumuri care iti taie respiratia. FOTO

Transfagarasanul, pe primul loc in topul celor mai frumoase sosele din lume: 15 drumuri care iti taie respiratia. FOTO
Citeste mai mult despre: topuri, autostrazi, Fii de Romania,
Data publicarii: 14 Iunie 2014
Data actualizare: 14 Iunie 2014
CarsRoute a realizat un top al celor mai frumoase drumuri din lume, in functie de cat de provocatoare sunt (fapt stabilit de numarul si dificultatea virajelor), de cat de complicat este traseul, de liniile de viteza, de traficul redus si, nu in ultimul rand, de peisajele care iti taie respiratia.

Iata cum arata top 15, condus de Transfagarasan, dupa ce Top Gear numea drumul din tara noastra drept "cel mai bun din lume":

15. The Overseas Highway - Florida Keys (Statele Unite)

The Overseas Highway "sare" din insula in insula, de-a lugul a 42 de poduri. Autostrada a fost construita in 1938, de-a lungul unei cai ferate distruse de un uragan, iar traversarea ei dureaza aproximativ 4 ore.

14. Red Rock Scenic Road - Statele Unite

The Red Rock Scenic Road parcurge Sedona Red Rock Country, tinut numit adesea "muzeul fara pereti". In cale intalnesti Monumentul National Castelul lui Montezuma, dar si Padurea Nationala Coconino.

13. Iroha-zaka - Japonia

Iroha-zaka este un drum sinuos, cu 48 de curbe, care leaga provinciile Nikko si Oku-Nikko.

12. Atlantic Road - Norvegia


Atlantic Road are 5 kilometri, leaga Molde de Kristiansund, si este un drum spectaculos datorita solului pe care a fost construit, avand nenumarate vai si pante.

11. Oberalp Pass - Elvetia

Face legatura intre Elvetia Centrala si cantonul Graubunden Oberland. Fiind un drum "peste Alpi" este deschis traficului rutier numai vara, insa iarna se transforma in partie de schi si sanius.

10. North Yungas "Road of Death" - Bolivia


"Drumul mortii" se intinde pe 70 de kilometri in Anzii bolivieni si leaga capitala La Paz de localitatea Coroico. In 1995 a fost numit cel mai periculos drum din lume - aici isi pierd viata in medie 250 de persoane pe an. Drumul are o singura banda, curbe stranse, pante abrupte si nu are parapete de protectie. La toate se adauga factorii climatici: ceata, ploi dese.

9. Trollstigen - Norvegia


Situat in regiunea Rauma, "Scara Trolilor" este un drum foarte ingust, presarat cu peisaje ametitoare, cascade spectaculoase, intre care Stigfossen, de 320 de metri inaltime. Cuprinde 11 viraje bruste, pe alocuri cu o inclinatie de 90 de grade.

8. Guoliang Tunnel Road - China


Mai degraba un tunel, a fost construit de 13 sateni in numai 5 ani, in muntii Taihang, fiind deschis circulatiei in 1977. Are 1,2 kilometri lungime, 4 metri latime si 5 metri inaltime.

7. San Bernardino Pass - Elvetia

Traversează Alpii elvetieni si cuprinde un tunel de 6 kilometri.

6. Los Caracoles Pass - Chile si Argentina

Traverseaza muntele Andreas din Anzi, facand legatura intre Chile si Argentina. Este mai tot timpul anului acoperit de zapada si nu are parapete de protectie, ceea ce il face destul de periculos de traversat pe vreme nefavorabila.

5. Col de Turini - Franta


Situat in sudul Frantei, la o altitudine de peste 1.500 de metri, drumul este inclus in fiecare an in celebrul Raliu Monte Carlo. Are 34 de viraje stranse si linii de viteza pe care o masina poate prinde si 170 km/h.

4. The Jebel Hafeet Mountain Road - Emiratele Arabe Unite

The Jebel Hafeet Mountain Road traverseaza o portiune de desert si duce direct la un hotel si la un palat al emirilor.

3. Lysebotn Road - Norvegia


Drumul are 27 de viraje stranse si un tunel de 1,1 kilometri care cuprinde, la randul lui, 3 viraje.

2. Stelvio Pass - Italia


Este al doilea cel mai inalt drum asfaltat din Alpi, aflat la o altitudine de aproximativ 2,700 de metri. Cuprinde 48 de viraje foarte stranse, extrem de provocatoare pentru soferi.

1. Transfagarasan - Romania  

"Bulevardul Caraptilor", care leaga Curtea de Arges de Sibiu, prin creierii muntilor, a fost inaugurat acum 38 de ani.  Cei 90 de kilometri ai acestui drum traverseaza zonele cele mai inalte ale Carpatilor Meridionali, fiind situat la cea mai mare altitudine din tara noastra, dupa TransAlpina. De mentionat ca si cei de la Top Gear l-au numit cel mai bun drum din lume.
 

  • 15. The Overseas Highway - Florida Keys (Statele Unite) The Overseas Highway sare din insula in insula, de-a lugul a 42 de poduri. Autostrada a fost construita in 1938, de-a lungul unei cai ferate distruse de un uragan, iar traversarea ei dureaza aprVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies