Un pompier din Botosani a alergat pentru copiii cu autism la ultramaratonul Sahara Race. Locul ocupat de Iulian Rotariu

Un pompier din Botosani a alergat pentru copiii cu autism la ultramaratonul Sahara Race. Locul ocupat de Iulian Rotariu
Data publicarii: 16 Mai 2017
Data actualizare: 16 Mai 2017
Obisnuit sa lupte cu focul, un pompier din Botosani a invins temperaturile extrem de ridicate din desert. Iulian Rotariu s-a clasat pe locul patru la general si pe locul intai la categoria de varsta la ultramaratonul "Sahara Race".

In conditii extrem de dificile, militarul a alergat in cinci zile 250 de kilometri. Totul pentru a sprijini copiii care sufera de autism.

Inca energic si cu zambetul pe buze - asa a trecut linia de sosire Iulian Rotariu, dupa cinci zile petrecute la peste 40 de grade Celsius in desertul Namibiei, din sudul Africii. Traseul, lung de 250 de kilometri, nu a fost unul deloc usor. Pompierul din Botosani a traversat dune de nisip inalte chiar si de peste trei sute de metri.

Intors acasa, la Botosani, a avut parte de o alta proba - simbolica - pregatita de colegi.

Acum, pompierul care a terminat ultramaratonul pe locul patru isi aminteste de acele momente. Din cei 130 de concurenti inscrisi, numai 97 au reusit sa duca la bun sfarsit provocarea.

Pentru Iulian, aceasta a fost a patra participare la un ultramaraton si nu vrea sa se opreasca aici. Daca pana acum s-a luptat cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, de aceasta data se pregateste pentru ultramaratonul din Antarctica - unde va avea de indurat cele minus 50 de grade Celsius.

Sursa StirileProTV.ro
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies