Un roman a inventat o aplicatie care se lupta cu Facebook, Twitter si Instagram. Sute de mii de oameni o folosesc deja

Un roman a inventat o aplicatie care se lupta cu Facebook, Twitter si Instagram. Sute de mii de oameni o folosesc deja
Data publicarii: 08 Mai 2015
Data actualizare: 08 Mai 2015
Facebook, Instagram si Twitter, retele utilizate de miliarde de pamanteni, au acum un nou competitor. Este vorba de Fyuse, inventia unui tanar roman.

Aplicatia este folosita deja de sute de mii de oameni pentru a posta fotografii interactive. Investitorii au pus ochii pe ea si spun ca este urmatorul trend printre pasionatii de comunicare. De aceea s-au grabit sa finanteze aplicatia romanului cu aproape 3 milioane si jumatate de dolari.

Sute de mii de utilizatori au descarcat deja Fyuse, aplicatia romanului Radu Rusu. Ideea de la baza ei este simpla, dar spectaculoasa. Extinde pe mai multe planuri clasica fotografie de pe Facebook sau Instagram. Fyuse face sute de instantanee, in timp ce miscam smartphone-ul in jurul obiectului sau personajului.

Acestea sunt lipite, iar la final ramane o singura fotografie, la rezolutie mare, care poate fi admirata din mai multe unghiuri. Si poate fi postata pe internet.

Retelele sociale sunt pline de fotografii cu mancare, pisici sau peisaje. Daca sunteti la un restaurant si vreti sa pozati farfuria cu mancare, trebuie sa urmariti cateva reguli simple. Tineti apasat butonul rosu din aplicatie, iar apoi rotiti obiectivul aparatului in jurul mancarii, pentru a fi siguri ca o surprindeti din toate unghiurile.

 

Dincolo de interactivitatea imediata dintre prieteni, aplicatia se poate dovedi utila si in industrii de miliarde, cum ar fi cea de frumusete.
Cand vine vorba de o noua coafura sau de un machiaj special pentru o petrecere, femeile au mari batai de cap cu pozele. Fiindca trebuie sa-si faca una din fata, o alta din profil si una din spate si apoi sa le posteze pe toate trei. Insa, cu aplicatia Fyuse, este suficienta o fotografie, care va arata in toata splendoarea, de jur imprejur.

 

Fondatorul companiei care a dezvoltat aplicatia, Radu Rusu, lucreaza impreuna cu un asociat de doi ani la Fyuse. Tanarul are 33 de ani si este din Alba Iulia. A absolvit Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si a castigat numeroase concursuri de inventica si robotica.

De curand, start-up-ul lui a primit o finantare de la primul investitor major in Google. Asa a reusit sa angajeze si 15 oameni. La fel ca Fyuse a pornit si proiectul Instagram. Tot cu doi oameni. Facebook a cumparat aplicatia pentru 1 miliard de dolari.
2015 este insa anul retelelor de socializare care trec granita instantaneelor cu filtre. Un astfel de exemplu este "Vine", in care puteti face filmulete de cateva secunde. Cel mai cunoscut utilizator al retelei de socializare este Zach King.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies