Un tanar de 23 de ani a donat o parte din ficatul sau, pentru a-i salva viata unei fete

Un tanar de 23 de ani a donat o parte din ficatul sau, pentru a-i salva viata unei fete
Data: 24 Ianuarie 2018
Intr-o Romanie in care traim doar cu grija zilei de maine si in care, de cele mai multe ori, uitam de compasiune, exista si miracole.

Un tanar de numai 23 de ani i-a salvat viata unei fete care sufera de ciroza hepatica, in clipa in care a decis sa-i doneze o parte din ficatul sau. Operatia a decurs fara probleme, iar cei doi se recupereaza acum, la spital. Medicii spun, insa, ca in ultimul an, numarul donatorilor a scazut considerabil, iar din aceasta cauza, multi se sting asteptand in zadar.

La doar 23 de ani, Romeo este constient ca a facut pasul spre maturitate in clipa in care a renuntat la o parte din ficatul sau in favoarea unei tinere care suferea de cancer. S-au intalnit intamplator in Satu Mare, cand el a venit din Danemarca, unde locuieste, sa isi viziteze familia. Cei doi au fost colegi in scoala, dar nu pastrau legatura.

Romeo Nicolae Kulcsar, donator: „Nici nu stiam ce grupa sangvina am. I-am zis ca: „Eu vreau sa-ti donez” si asa o fost. Nu i-a venit sa creada. Era si foarte stresata ca starea ei se agrava. Ne-au programat la transplant si nu i-o venit nici atunci sa creada ca am venit eu sa-i dau ei ficat".

Fata astepta de luni de zile salvarea, pentru ca nu avea nicio ruda compatibila. Cand a inteles cat de grava este situatia, Romeo si-a amanat plecarea in Danemarca si au mers impreuna la spitalul Fundeni.

Dupa toata aceasta experienta incredibila, pentru tanara de 24 de ani a reinviat speranta.

Cand donatorul si bolnavul nu sunt rude, transplantul trebuie sa fie aprobat de o comisie de etica. Asta inseamna ca cel care doneaza trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere in care sa precizeze ca face acest lucru de bunavoie. Din pacate, medicii spun ca 80 % dintre cuplurile care vin pentru o astfel de operatie sunt respinse din cauza incompatibiltatii.

Cazurile de donatori au scazul anul trecut la jumatate fata de 2016, de la 123, la 65.

Vezi VIDEO pe StirilePROTV.ro!

 
Vezi episoade in intregime pe
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO