Un tramvai din Cluj s-a transformat in cinematograf. Filme precum „Goodbye Lenin” si „Lola alearga" vor putea fi urmarite de clujeni in timpul calatoriilor

Un tramvai din Cluj s-a transformat in cinematograf. Filme precum Goodbye Lenin si Lola alearga vor putea fi urmarite de clujeni in timpul calatoriilor
Data publicarii: 20 Noiembrie 2014
Data actualizare: 26 Noiembrie 2014
Un tramvai care a circulat altadata in Berlinul de Est si de peste 15 ani functioneaza in Cluj va deveni pentru o saptamana un cinematograf mobil. Clujenii vor putea vedea, cand vor circula cu acest tramvai, filme germane ale caror subiecte au legatura cu Zidul Berlinlui.

In tramvai, pe cabina vatmanului, a fost montata o plasma care permite calatorilor sa urmareasca macar cateva secvente dintr-un film – adica atat cat le permite calatoria, deoarece atat „Goodbye Lenin”, cat si „Lola alearga” sau „Simfonia unui mare oras” sunt filme de lung metraj.

Proiectul se numeste „Berlin is in Cluj” si a pornit din initiativa Centrului Cultural German Cluj-Napoca. Evenimentul presupune si proiectii de filme in cateva locuri clasice, cum ar fi Cinematograful din Marasti, dar si in cateva cafenele din oras. Proiectiile au loc pana duminica.

Motivul acestui proiect a fost acela de a aduce si in Cluj o parte dintre povestile speciale legate de Zidul Berlinului, de la a carui cadere se implinesc luna aceasta 25 de ani. Echipa de la Centrul Cultural German a ales 13 filme din epoci diferite, care prezinta Berlinul ca pe o capitala a schimbarii, dar si pulsul sau specific, oamenii, comediile, drame pe care le-a trait de-a lungul timpului.

Credem ca in acest moment istoric, pentru ca sarbatorim 25 de ani de la doua evenimente foarte mari – Caderea Zidului Berlinului in Germania si Revolutia, in Romania – este un lucru car eintr-adevar leaga cele doua tari si de aceea, in mod simbolic, organizam si acest eveniment”, a declarat Fabian Mühlthaler, directorul Centrului German Cluj-Napoca, citat de Agerpres.

Fabian Mühlthaler a mai spus ca in mod cert a calatori in Berlin cu un tramvai ca cel care circula acum in Cluj, pentru ca si acum in Berlin mai circula tramvaie de acest model.

El spera ca oamenii sa primeasca cu placere acest proiect si a spus ca este si el curios sa afle care va fi rezultatul deoarece este pentru prima data cand se fac asemenea proiectii cu filme despre Berlin, in Cluj, intr-un tramvai.

Intrarea la toate filmele este libera.

Sursa FOTO: Mediafax




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!