566 kilometri la -62 de grade Celsius! El este romanul care a castigat cel mai dur maraton de pe planeta

566 kilometri la -62 de grade Celsius! El este romanul care a castigat cel mai dur maraton de pe planeta
Citeste mai mult despre: Tiberiu Useriu, maraton,
Data publicarii: 19 Martie 2016
Data actualizare: 19 Martie 2016
Performanta senzationala reusita de un roman in cele mai dure conditii din lume.

Romanul Tiberiu Useriu, originar din judetul Bistrita-Nasaud, a castigat maratonul 6633 Ultra Arctic, dupa ce a parcurs, intr-o saptamana, 566 kilometri pe un teren inghetat, infruntand temperaturi care au coborat pana la minus 62 grade Celsius.

Ultramaratonul se desfasoara, incepand cu anul 2007, in Canada, in zona Cercului Polar, fiind considerat cel mai greu maraton din lume.

Organizatorii evenimentului, la care au participat 12 concurenti din intreaga lume, printre care s-au numarat si trei romani, au anuntat ca Tiberiu a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk la ora locala 4.44 pm, dupa ce a alergat ultimii 30 kilometri, in ciuda unor probleme la o glezna.

"Si avem un castigator al editiei 2016 a competitiei 6633 Arctic Ultra... Tiberiu Useriu din Romania a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk la ora 4.44 pm. Tibi a condus cursa de la inceput pana la sfarsit si este, fara indoiala, un campion", au scris organizatorii pe pagina de Facebook a maratonului.

Pe locul al doilea, la 56 de minute in spatele lui Tibi, a ajuns singaporezul Toh Poh Joo (PJ), care a mai participat la acest ultramaraton in 2010.

In concurs s-au mai inscris alti doi romani - Vlad Tanase si Andrei Rosu, care au reusit si ei sa termine competitia. Tiberiu, Vlad si Andrei se afla la prima participare in aceasta competitie.

Din totalul de 12 concurenti inscrisi anul acesta, doi au fost nevoiti sa abandoneze pe parcurs.

Ultramaratonul de la Cercul Polar a debutat in 11 martie, iar fiecare participant a avut nevoie de pregatiri in conditii extreme, pentru a putea face fata conditiilor meteo neprielnice.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!