Cine este eleva din Bucuresti care a obtinut locul intai intr-un concurs organizat de NASA

Cine este eleva din Bucuresti care a obtinut locul intai intr-un concurs organizat de NASA
Citeste mai mult despre: NASA, Ariana Zhao,
Data publicarii: 22 Martie 2016
Data actualizare: 22 Martie 2016
Performanta spectaculoasa reusita de o tanara din Romania.

Ariana Zhao, eleva in clasa a X-a la scoala Internationala Bucuresti, a obtinut locul intai la concursul NASA Space Settlement, la categoria individual, cu proiectul "Osiris".

"Ariana este eleva in clasa a X-a la scoala Internationala Bucuresti si pentru proiectul premiat de NASA a muncit serios cateva luni de zile, timp in care s-a documentat despre protectia impotriva radiatiilor, sistemul inchis de agricultura, gravitatie artificiala, etc. Dupa o cercetare minutioasa, care a durat cateva luni, Ariana Zhao a scris un eseu de aproximativ 100 de pagini, in care a explicat toate detaliile unei asezari durabile, cu un spatiu de habitat pentru 15.000 persoane", se arata intr-un comunicat al scolii Internationale Bucuresti.

Eleva a spus ca a scrie despre colonizarea in spatiu a reprezentat pentru ea o oportunitate de a invata despre viitor.

"Cercetand modul in care se face colonizarea, am dobandit numeroase cunostinte despre stiinta", a declarat Ariana.

De asemenea, echipa formata din elevii de clasa a X-a - George Valtas, Filip Gkogkos, Andrei Lu, Nicolas Mantescu si Maria Disli - a castigat locul trei cu proiectul "Afrodita".

"Este o performanta pentru scoala noastra si tin sa-i felicit in mod special atat pe elevii castigatori, care au depus un efort important pentru aceste rezultate deosebite, cat si pe profesorul Ali Cabas, care i-a indrumat cu rabdare si pricepere in acest demers educational de exceptie", a declarat Sinan Kosak, director ISB.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!