• PRO TV
  • Marius Florea-Vizante, actor profesionist, youtuber începător: Oricât te-ai cizela, tot te crezi buricul pământului

Marius Florea-Vizante, actor profesionist, youtuber începător: Oricât te-ai cizela, tot te crezi buricul pământului

Marius Florea-Vizante, actor profesionist, youtuber începător: Oricât te-ai cizela, tot te crezi buricul pământului

E făcut pentru comedie, dar a fost sfătuit să mai joace și în drame, că îl prind bine. Marius Florea-Vizante se crede de modă veche și apreciază umorul de calitate, „cum se făcea pe vremuri”.

Marius Florea-Vizante s-a reinventat la 47 de ani. Pandemia de coronavirus i-a oferit ocazia de a da naștere unui personaj pe care mulți îl joacă, dar puțini o fac bine: băiețașul bun la toate, de profesie părerolog.

Actorul explică în acest interviu cum și-a făcut debutul pe YouTube și ce înseamnă pentru el rolul din serialul Videochat.

Pandemia asta și-a arătat și părțile ei bune. Ai debutat pe YouTube și ai inventat un personaj fabulos: Dorin Zinedin Zidaru. Cine e Dorin ăsta și cât din el ești tu?

„Dorin e acel meșterache pe care-l cunoaște fiecare dintre noi. Îi cunoaștem inflexiunile, părerile, poziția pe care o are față de lucruri. În general, nimeni nu face ca el, el știe cel mai bine cum trebuie făcut. Are răspuns pentru orice întrebare. Nu-l știe? Se gândește și ți-l dă. Cât din el sunt eu? Sper din suflet că nu foarte mult (râde). Nu putem să ascundem de tot chemarea asta ancestrală de a ști noi de toate, pe asta n-ai cum s-o ascunzi. Oricât te-ai cizela, tot te crezi un pic buricul pământului, las că știu eu cum e treaba.”

Tu trebuie să ai mereu ultimul cuvânt?

„Nu știu dacă trebuie, dar mă trezesc că-l am!” (râde)

Probabil urmărești conținut online, nu doar creezi. Ce nume apreciezi în materie de comedie pe YouTube? 

„Recunosc că pe YouTube sunt novice, aici nu prea știu ce să spun. Dar de departe, declarat și de departe în clasamentul meu, este Ricky Gervais.”

Stand-up comedy consumi? Cu sau fără înjurături? Că sunt de toate...

„În copilăria mea, am avut șansa (sau ghinionul) să fac ceea ce acum se numește stand-up, dar mai degrabă monolog satiric. Diferențele dintre cele două sunt oarecum mari. Stand-up-ul vine dintr-o anumită cultură și prefer să-i ascult pe cei originali și originari. La noi cred că e mai degrabă genul celui care spune povești, monoloage. Eu cumva cred că am îmbătrânit, rămân la ce-am știut, cu stand-up-ul mai puțin, dar cu one man show-ul da! Sau cu one woman show, ca sa fiu politically correct.”

Joci în Videochat, serial făcut rapid, în timpul pandemiei de coronavirus. Cum e să filmezi în condiții grele, de restricții?

„Sincer, nu e ușor, dar pe de altă parte e un soi de duplicitate. Cu cât e mai greu, mai ciudat, mai nașpa, ai și un sentiment de mândrie: ia uite, bă, ce-am făcut eu, în ce condiții nasoale am făcut eu! Există această voluptate a suferinței la noi, ăștia suntem, altfel rămâneam în spatele camerelor.”

Vezi și VIDEO: Marius Florea-Vizante: „Ar trebui să mai renunțăm la anumite tabuuri privind viața erotică”

De ce nu vrea lumea să poate mască? Poate că o vede ca pe o botniță?

„Paradoxal, cred că unii nu poartă mască de frică. Acești oameni nu cred în virus și le e frică ca nu cumva să certifice în mintea lor proprie că există virusul. Și atunci, dacă ei nu poartă mască, poate că nici nu există virusul. Întelegi? E atât de subtilă chestia, încât e un reflex. Totuși, ar trebui să avem mai multă luciditate și judecată și să ne spunem: paza bună trece primejdia rea. Poartă mască! Ce ai de pierdut?”

Crezi că meseria asta (de videochatist/ă) ar trebui inclusă în nomenclatorul de meserii?

„Atâta vreme cât e o activitate legală, de ce nu? Că e mai rușinoasă, că e mai tabu, asta e de discutat. Dar atâta vreme cât ea se taxează, se impozitează și e făcută legal, nu văd de ce n-ar fi trecută și într-un catastif.”

Videochat e sâmbăta, de la ora 24.00, doar la PRO TV.




Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni