Răspundere civilă

Vă sună cunoscut scenarii de tipul “mă judec cu vecinul de la 3 că m-a inundat și m-a costat 3000 de lei zugrăveala” sau “a încercat ăla mic să treacă printre două mașini parcate, cu bicicleta, și acum trebuie să plătesc vopsitoria pentru 4 portiere”? Sunt doar două exemple dintre numeroasele situații în care ați fi puși în situația de a despăgubi pe cineva.
În astfel de situații, o cheltuială semnificativă poate fi evitată prin încheierea unei asigurări de răspundere civilă. Asigurarea Locuinței cu Extra Acoperiri, oferită de Groupama Asigurări, include și clauza de răspundere civilă, astfel că veți avea asigurată și casa, dar și riscul de a produce pagube accidentale unor altor persoane.

Calitatea de Asigurat o pot avea atât persoanele care locuiesc în mod statornic în locuință: copii, studenți, cât și alți membrii ai familiei.
Oricare dintre aceste persoane ar produce pagube unor terți, cheltuielile cu despăgubirea vor fi acoperite de asigurare.

Riscuri acoperite uzuale:
  • Inundația pe care o provoci vecinului (țeavă, instalație de apă etc.)
  • Daune provocate de membrii familiei tale sau de către animalele de companie (exemplu: a intrat în curte un vizitator și l-a mușcat câinele tău, copilul tău se joacă cu mingea și sparge geamul vecinului)
  • Daune fizice, provocate fără voie, unei persoane (de exemplu, te plimbi cu bicicletă în parc și accidentezi pe cineva)

Important! Răspunderea civilă are acoperire pe tot teritoriul României, acoperirea nefiind condiționată nici de locul producerii evenimentului, nici de prezența asiguratului la domiciliu în acel moment.

De asemenea, este bine să rețineți că există și anumite excluderi, adică situații în care clauza de răspundere civilă nu va putea fi folosită. De exemplu, daunele provocate de mașina asiguratului, caz în care este obligatorie încheierea unei polițe RCA.