Protecție privind anularea sau întreruperea vacanței

Poate nu v-ați gândit că o asigurare pentru locuință vă poate acoperi și pierderile generate de anularea sau întreruperea vacanței.
Ei bine, dacă apare o problemă din cauza căreia nu mai puteți pleca în vacanță sau trebuie să va întoarceți acasă anticipat, asigurarea locuinței de la Groupama vă oferă o soluție pentru recuperarea cheltuielilor.

Cauzele pentru care riscul este acoperit de asigurare sunt:

  • Boală gravă sau accident grav al asiguratului, soțului/soției, partenerului, rudă de gradul 1 sau 2
  • Decesul asiguratului soțului/soției, partenerului, rudă de gradul 1 sau 2
  • Daunele materiale grave la locuința asiguratului, care a devenit de nelocuit înainte de începerea vacanței sau în timpul vacanței (incendiu, explozie, trăsnet, cutremur, inundație, cădere copaci, cădere avion, furtună, furt prin efracție sau tentative de furt prin efracție) în măsura în care se impune prezența implicită a asiguratului la locuința
  • Accident rutier pe teritoriul României în care este implicat asiguratul sau autoturismul cu care trebuie să plece în vacanță. Accidentul care s-a produs cu max. 48H înainte; accident care s-a produs cu max. 48H înainte de începerea vacanței sau accident rutier produs în timpul vacanței.
  • Furtul actelor de identitate, pașaportului cu maximum 48 de ore înainte de plecare sau când sunteți în vacanță, pentru riscul de întrerupere a vacanței.

! Sunt incluse 2 excursii pe an/familie, fiecare excursie per familie are o limita de 1000 euro.

  • Vacanțele cumpărate înainte de începutul asigurării. Mai exact, polița trebuie să fie încheiată anterior achiziției sejurului.
  • Sume pe care vi le datorează firma de turism sau firma de transport, dacă acestea au cauzat întreruperea sau anularea vacanței.