Noul Astra, confort pe patru roți, cu inovații de clasă premium


	Noul Astra, confort pe patru roți, cu inovații de clasă premium
Citeste mai mult despre: Opel Astra, Opel, Opel 2018,
Autor: Dan L. Brumar
Data: 21 Noiembrie 2018

Desemnat „cel mai economic autovehicul diesel” în 2017 (modelul1.6 CDTI) și „autovehiculul anului în Europa” 2016, Opel Astra e pur și simplu fermecător pentru noua experiență pe care o oferă. Cu inovații de clasă premium, noul Astra cu cinci uși transformă șofatul pe distanțe lungi într-o plăcere.

Opel Astra poate fi echipat opțional cu scaune ergonomice premium, certificate de asociația germană Aktion Gesunder Rücken (Campania pentru un spate sănătos). Noua generație de scaune asigură un confort suplimentar datorită funcțiilor inovative de reglare a suportului lateral, memorare, masaj, și ventilație. Scaunul șoferului se adaptează perfect dimensiunilor acestuia, oferindu-i 18 posibilități de reglare. Pentru drumuri lungi poate fi activată funcția de masaj, oferind o experiență complet nouă în timpul șofatului. Pachetul mai oferă posibilitatea încălzirii sau răcirii scaunelor, în funcție de anotimp, confort de care se pot bucura și pasagerii. 

Starea de bine pe care trebuie să o ai în timp ce conduci nu se obține doar cu poziția optimă a scaunului. Noul Opel Astra cu cinci uși îți oferă confortul interior de care ai nevoie grație sistemelor inovative de asistență și siguranță. În cele ce urmează vorbim de Opel Eye, sistemul opțional pentru Astra care face orice călătorie mai sigură ca oricând.

Opel Eye, pentru fracțiunea de secundă când ești absent

Sistemul complex de siguranță rutieră de la Opel a fost creat pentru a contracara consecințele unuia dintre cei mai mari inamici ai șoferilor: lipsa de atenție. Sistemul Opel Eye instalat pe Astra monitorizează în permanență mediul înconjurător pe direcția de deplasare pentru a depista eventualele obstacole. Cu ajutorul camerei video instalate în habitaclu, sistemul poate depista un autovehicul aflat în față care ar putea reprezenta un pericol. Primul lucru pe care îl face este să te avertizeze sonor de pericolul imediat, iar în lipsa unei reacții prompte din partea ta, avertizează sistemul de siguranță și acesta reduce viteza la nivelul autovehiculului din față. 

Menținerea benzii de circulație nu e întotdeauna o sarcină ușoară. Nu trebuie să fii obosit pentru a părăsi involuntar banda, e suficient un moment de neatenție ca să ajungi pe contrasens. Opel Eye, avertizează sonor în momentul depășirii liniei de demarcare a celor două benzi. Totodată, Opel Eye informează sistemele de siguranță care pot corecta traiectoria când mașina părăsește brusc banda de circulație.

Asistentul pentru recunoașterea indicatoarelor rutiere, funcția de indicare a distanței de urmărire și frânarea automată de urgență în oraș sunt alte componente ale sistemului de siguranță care contribuie la sporirea confortului tău în timpul șofatului.

Iluminare frontală adaptivă pentru vizibilitate mai bună pe timp de noapte

Imaginează-ți farurile care își schimbă direcția și intensitatea fasciculului în funcție de locul în care conduci, de condițiile meteo și de viteză. Sistemul avansat de iluminare frontală adaptivă (AFL+) de la Opel face șofatul pe timp de noapte mai sigur și mai relaxant, îmbunătățind vizibilitatea în curbe. Cel mai performant sistem de iluminare frontală din industria auto selectează automat din nouă funcții diferite de iluminare, proiectate pentru a asigura o iluminare optimă în orice situație, fără a orbi alți șoferi. Rezultatul: mai puțin stres, mai multă siguranță.

Modele disponibile

Opel Astra 5 uși e disponibil în șapte variate de motorizare pe benzină și cinci variante de motorizare pe motorină. Cele patru modele aflate în portofoliul constructorului german vin cu echipări diferite, la prețuri cuprinse între 16.235 de euro* și 20.130 de euro*, cu dotări standard.

Opel Astra Selection pornește de la 16.235 de euro*, iar printre dotările standard se numără farurile cu halogen cu lumini de zi LED, computer de bord, închidere centralizată cu telecomandă, ESP Plus, aer condiționat cu filtru de particule, scaun pentru șofer reglabil în șase direcții.

Opel Astra Enjoy pornește de la 17.285 de euro* și, față de Selection, vine în varianta standard cu jante din oțel de 16 inch, grilă cromată, sistem Radio 4.0 IntelliLink cu patru difuzoare și ecran tactil de 7 inch, tempomat cu limitator de viteză.

Opel Astra Dynamic are un preț de pornire de 19.220 de euro* și vine cu importante funcțiuni pentru sporirea confortului și siguranței: scaun activ ergonomic pentru șofer, scaun sport pentru șofer și pasagerul din față, pachet de asistență pentru șofer, pachet Lumini și Vizibilitate.

Opel Astra Innovation este cel mai dotat model și pleacă de la 20.130 de euro*. Printre dotarile standard suplimentare sau diferite față de Enjoy se află iluminarea ambientală în ușile din față, scaun activ ergonomic pentru șofer, oglinzi exterioare electrice încălzite, scaun pentru șofer și pentru pasagerul din față reglabil pe șase direcții, proiectoare de ceață, pachet de asistență pentru șofer și pachet Lumini și Vizibilitate.

*Prețuri de listă. În funcție de configurația aleasă și de perioada achiziției, pot fi aplicabile discounturi. Pentru o ofertă personalizată contactați distribuitorii autorizați Opel.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies