Opel Combo Life, cel mai bun prieten al familiilor


	Opel Combo Life, cel mai bun prieten al familiilor
Autor: Dan L. Brumar
Data: 23 Noiembrie 2018

Să-i urăm bun venit lui Combo Life, a cincea generatie a van-ului de la Opel, cel mai bun prieten al familiilor! Iată de ce!

Spațiul este esențial când ai o familie numeroasă și nu este o problemă pentru Combo Life. Ceea cel îl face cel mai bun din clasa sa, pe lângă atuul spațiului generos, este siguranța. Într-un astfel de segment, opțiunile de siguranță activă și pasivă pe care le oferă sunt unice. 

Pentru un plus de siguranță

Opel Combo Life este cel mai bun prieten al familiilor pentru modul inteligent în care oferă siguranță de top tuturor pasagerilor. Tehnologiile moderne care stau la baza tuturor sistemelor de siguranță sunt menite să pună toți pasagerii la adăpost de evenimente nedorite. 

Frânarea automată de urgență, cu detectarea prealabilă a pietonilor care traversează strada sau a vehiculelor din față, este un sistem de siguranță esențial pentru o mașină de familie. Aceasta funcționează automat la viteze de peste 5 km/h și sub 85 km/h. La viteze între 0 și 30 km/h, valoarea decelerării pentru reducerea vitezei de impact în cazul unei coliziuni este de 0,9 g. Între 30 și 85 km/h, sistemul decelerează autovehiculul până la maxim 22 km/h. După acest prag, șoferul trebuie să frâneze el însuși pentru a reduce viteza și mai mult.

Asistentul pentru menținerea benzii de circulație. Atenționează șoferul prin avertizări acustice în momentul depășirii trasei ideale și corectează traiectoria când mașina părășește brusc banda de circulație.

Tempomatul automat. Este un fel de pilot automat, însă cu o clasă peste tot ce știai până acum. Tempomatul automat funcționează puțin diferit, în sensul că menține viteza dorită de șofer și frânează sau accelerează automat pentru a păstra distanța față de autovehiculul din față, setată în prealabil. În acest fel, riscul de coliziune cu un autovehicul din față se reduce la zero, iar șofatul devine o activitate mai relaxantă ca niciodată.

Funcția de avertizare în caz de somnolență. Această funcțiune are menirea de a analiza stilul de șofat cu scopul de a identifica eventualele semne de oboseală date de șofer. În cazul în care sistemul detectează un stil de conducere periculos, șoferul este sfătuit să ia măsuri pentru schimbarea lui, prin intermediul unor semnale sonore cu volum crescând.  

Sistemul inteligent de adaptare a vitezei îl informează pe șofer când sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere de viteză detectează o nouă limită de viteză. Dacă tempomatul sau limitatorul de viteză este activat, șoferul va fi întrebat dacă dorește să modifice viteza prin intermediul unui mesaj pop-up de pe panou. 

Sistem complex de airbaguri. Șase airbaguri, disponibile pentru șofer, pentru pasagerul din față, în lateral și airbag tip cortină asigură acea siguranță absolut necesară tuturor ocupanților autovehiculului.

Opel Combo Life ridică ștacheta în materie de tehnologie în acest segment și duce nivelul de siguranță în altă dimensiune. Este echipat cu tehnologiile și sistemele de asistență tehnică binecunoscute, de la segmentul compact sau SU, precum camera video pentru marșarier cu vedere panoramică la 180°, afișajul pe parbriz sau IntelliGrip, sistemul care adaptează tracțiunea pentru orice fel de teren. Unul dintre cele mai noi sisteme de asistență Opel este sistemul de protecție a părții laterale. Acesta ajută șoferii în virajele la viteze scăzute.

Afișajul pe parbriz reduce pericolul distragerii atenției și proiectează cele mai importante date direct în câmpul vizual al șoferului, scăzând nevoia de a-și abate privirea de la drum.

Pledoarie pentru spațiu si confort

Fără îndoială, Opel Combo Life a fost proiectat pentru toate nevoile familiilor. Disponibil în două variante, de 5 și de 7 locuri, noul prieten al familiei tale îți oferă flexibilitatea de care ai nevoie. Combo Life se adaptează nevoilor tale de zi cu zi, fiind un candidat ideal pentru statutul de singurul automobil al familiei. 

Transportarea unui volum mare de bagaje, de echipamente sportive sau chiar a câinilor de talie mare către o destinație de vacanță va fi foarte simplă pentru posesorii de autovehicule Opel Combo. Versiunea cu lungime standard și cinci locuri are un volum minim de 597 de litri. Persoanele care au nevoie de mai mult spațiu pot opta, de asemenea, pentru ampatamentul lung cu un volum minim al portbagajului de 850 de litri cubi.

Cu scaunele spate pliate, volumul portbagajului la versiunea standard este de peste trei ori mai mare, ajungând la 2.126 de litri, ceea ce înseamnă că transportarea echipamentului de camping, a bicicletelor sau coletelor mari dintr-un loc în altul nu mai este o problemă. Versiunea Combo Life mai lungă oferă, de asemenea, un volum mai mare cu scaunele spate pliate. În această configurație, poate transporta un volum impresionant de 2.693 de litri.

În plus, inginerii Opel s-au gândit și la transportul obiectelor lungi. Astfel, scaunul pasagerului din față se pliază la nivelul scaunelor spate, extinzând lungimea spațiului de încărcarea pentru a permite chiar și transportarea plăcilor de surf. De asemenea, designerii s-au asigurat că spațiul lăsat între bagaje și hayon poate fi utilizat datorită geamului cu deschidere, opțional integrat în hayon, cunoscut de la SUV-urile premium.

Opțională pentru Enjoy, dar echipare standard pentru modelul Innovation, este bancheta din spate fracțională 40/60. Sau, pentru confortul și siguranța celor mici, poți alege trei scaune individuale, fiecare cu puncte de fixare Isofix. Interiorul continuă să fie generos cu spațiul și datorită celor până la 28 de compartimente. Toate acestea îți permit să depozitezi ceea ce-ți trebuie pe drum în călătoriile de familie.

Printre dotările de confort amintim volanul din piele încălzit, opțiune unică în acest segment, scaune față încălzite, sistemul de încălzire auxiliară care funcționează independent de motor și poate preîncălzi autovehiculul înainte de plecare. Sistemul de încălzire auxiliară poate fi activat cu ajutorul unui temporizator sau al unei telecomenzi.

Trei variante de echipare

Opel Combo Life vine în trei variante de echipare, cu motorizare diesel sau pe benzină, fiecare cu dotările ei standard. Modelul Selection pornește de la 16.550 de euro* și vine la pachet, printre altele, cu senzor coliziune frontală, senzor păstrare bandă de circulație, recunoaștere semne de circulație, ușă glisantă cu geam ce poate fi deschis, tempomat și limitator de viteză, oglinzi exterioare încălzite. 

Modelul Enjoy pornește de la 17.750 de euro* și oferă, printre altele, aer condiționat, sistem audio, hayon cu lunetă și două uși glisante, bare în culoarea caroseriei. Modelul Innovation costă de la 20.250 de euro* și vine cu trei scaune spate rabatabile integral, lumini de zi cu tehnologie LED și plafon panoramic cu raft deasupra capului.

*Prețuri de listă. În funcție de configurația aleasă și de perioada achiziției, pot fi aplicabile discounturi. Pentru o ofertă personalizată contactați distribuitorii autorizați Opel.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies