• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Alex Gavrilescu de la Visuri la cheie, despre momentele unice din emisiune: „Le simți toată bucuria și fericirea”

Alex Gavrilescu de la Visuri la cheie, despre momentele unice din emisiune: „Le simți toată bucuria și fericirea”

Alex Gavrilescu de la Visuri la cheie, despre momentele unice din emisiune: „Le simți toată bucuria și fericirea”

Alex Gavrilescu este nou la „Visuri la cheie”, însă la modul în care s-a integrat în echipă ai zice că e aici de la început. Arhitectul dezvăluie în acest interviu cum a fost întâlnirea cu primele familii din emisiune și ce-l face pe el un om împlinit.

Alex Gavrilescu e genul de om care pune pasiune în tot ceea ce face. Arhitectura și tot ce e legat de ea nu sunt „munci”, ci activități care-l încarcă emoțional și-l ajută să evolueze pe toate planurile. L-am întebat ce face când nu muncește și ne-a dat acest răspuns:

Când nu lucrez? Eu, de fapt, nu am lucrat niciodată, și meseriile pe care le practic tot pasiuni sunt, însă când nu mă manifest prin arhitectură sau sculptură îmi place să fac călătorii lungi pe motor, să cânt la chitară și să citesc”, ne-a mărturisit arhitectul.

Visuri la cheie, momentele de bucurie de la filmări

Cum e să lucrezi într-un proiect de televiziune precum Visuri la cheie? Ai avut vreodată emoții sau trac în fața camerelor de luat vederi?

„Pot spune că proiectul Visuri la cheie este o experiență unică, o călătorie în lumea emoțiilor, îmi place foarte mult din toate punctele de vedere. Emoții în fața camerelor au fost și sunt, însă încerc să le folosesc în favoarea mea.”

Ați început să filmați pentru sezonul 8, deci ați cunoscut primele familii. Ce ți-au transmis oamenii cărora le-ați schimbat serios viața cu amenajările pe care le-ați făcut?

„Momentul de la final, unde le simți toată bucuria și fericirea pentru ce au primit, este inestimabil și greu de explicat în cuvinte. Sunt recunoscător că pot să fac parte din echipa Visuri la cheie, nu este o muncă ușoară, însă merită tot efortul pe care îl depunem.”

De ce e casa/locuința atât de importantă în viața românilor? Suntem țara cu cel mai mare procent de proprietari de locuințe din Europa.

„Cred că este un sentiment insuflat de multă vreme. Este plăcut să ai sentimentul că ai o casă a ta, însă asta te ține pe loc, din punctul meu de vedere. Casa mea este acolo unde sunt, iar pentru mine acasă este o stare, nu un loc.”

Cum te înțelegi cu noii colegi de la Visuri la cheie? Care sunt lucrurile pe care le-ai învățat de la ei?



„Excelent! Ne-am sudat foarte repede, avem multe în comun, pe lângă arhitectură. Învățăm împreună zi de zi, este un schimb de cunoaștere și trăiri. Pot să vă spun atât: mi-au fost alături încă din prima zi și mi-au dat tot felul de direcții bune să funcționăm bine, ca o echipă. Ne respectăm, ne pasă și ținem unii la alții.”

Ce te-a determinat să te alături echipei? 

„Sunt multe motive, însă unul tronează, și anume, dorința de a aduce oamenilor sentimentul de acasă și o doză mare de speranță.”

Ai mai fost vreodată atât de aproape, emoțional vorbind, de cei pentru care ai realizat proiecte de arhitectură?

„Da! Cu majoritatea oamenilor pentru care am lucrat am rămas bun prieten și s-au legat relații frumoase. Consider că dacă vrei să lași ceva în urma ta ca om, indiferent ce meserie ai, dacă nu pui emoții nu iese nimic, cred că e și greu să faci un serviciu pentru cineva și să nu lași o bucată din tine.”

Fanii emisiunii o să fie cu ochii pe tine sezonul acesta. Cum te ajută asta în ceea ce faci?

„Aici și eu sunt curios. Este prima mea experiență cu televiziunea și nu știu cum o să fiu perceput de fanii emisiunii. În ce fac eu, ca profesie, mă ajută din multe puncte de vedere, de la expunere, până la oportunitatea de a le transmite oamenilor o mică bucățică din lumea arhitecturii. Iar toate astea sunt împachetate într-o lecție – cea de a-i ajuta pe cei din jur. Cred că, de fapt, ăsta este marele ajutor.”

Când își ia concediu un arhitect? Când vrea el sau când poate?

„Fac în așa fel să pot când sunt liber și nu am o lucrare în desfășurare. Să vă spun sincer, îmi este dor de un concediu.”

Ai vrut dintotdeauna să fii arhitect? Când ai știut?

„Dorința a apărut la 15 ani, când am început să studiez la secția de arhitectură, din liceu. A fost dragoste la prima înțelegere.” 

Care e cel mai plăcut oraș din lume în care să locuiești? Dar cel care e pe placul tău din punct de vedere arhitectural?

„Cel mai plăcut oraș din lume în care să locuiești? Există așa ceva? Cred că cel mai plăcut oraș din lume este acela unde te simți tu ca om bine. În viața mea au fost multe orașe în care m-am simțit minunat, majoritatea dintre ele în Europa. Am o slăbiciune pentru câteva dintre ele. Din punctul meu de vedere arhitectural nu există unul la fel și aici am o listă lungă.”

Vezi și VIDEO: Au început filmările la Visuri la cheie! Află cu ce va veni nou sezonul 8

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni