• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Interviu EXCLUSIV cu Andrei Samoil, arhitectul de la "Visuri la cheie". Ce trebuie sa stie oamenii despre noul sezon

Interviu EXCLUSIV cu Andrei Samoil, arhitectul de la "Visuri la cheie". Ce trebuie sa stie oamenii despre noul sezon

Interviu EXCLUSIV cu Andrei Samoil, arhitectul de la "Visuri la cheie". Ce trebuie sa stie oamenii despre noul sezon

Andrei Samoil este recunoscut pentru experienta de coordonare a echipelor de arhitecti, pentru dezvoltarea de solutii de arhitectura pentru amenajari interioare, dar si pentru constructia de locuinte. Arhitectul este nerabdator sa inceapa noul sezon "Visuri la cheie" asa ca, ne-a raspuns la cateva intrebari legate de experienta sa in cadrul acestei emisiuni: 

- Povesteste-ne o intamplare interesanta din timpul filmarilor pentru noul sezon "Visuri la cheie".

Pentru un baiat cu probleme de vedere, care refuza sa isi accepte conditia si se incapataneaza sa duca o viata normala in ciuda problemelor, am incercat sa gandim un colt din curte special pentru el, in care vizualul sa fie mai putin important si sa punem accent pe celelelate simturi. Era prima data cand construiam asa ceva si nu era chiar simplu. Am avut mari emotii intrebandu-ma daca va functiona. Mai trebuia sa astept sa se si usuce mortarul inainte sa il incerc. Toata echipa a pus chiar pariu ca nu va functiona si ca nu se va auzi nimic. Am fost foarte bucuros cand in sfarsit l-am incercat si am castigat pariul.

- Ce simti atunci cand vezi un proiect terminat?

De obicei sunt foarte obosit, pentru ca in ultimele zile ajung sa muncesc cot la cot cu muncitorii, facand lucruri care nu sunt neaparat specifice unui arhitect si rezolvand tot felul de mici detalii pentru ca totul sa arate cat mai bine cand vine familia. Totusi, atunci cand in sfarsit predam casa si vedem reactia celor pe care ii ajutam, parca toata oboseala dispare. Intotdeauna am insa emotii pana ma asigur ca ceea ce am gandit este pe gustul si pe stilul celor ce urmeaza sa locuiasca acolo.

- Care a fost cel mai greu proiect din cadrul emisiunii "Visuri la cheie"?

Cel mai greu proiect mi s-a parut cel in care casa era exact vis-a-vis de o biserica fortificata si era in zona protejata. Este foarte greu de lucrat cu restrictiile unei astfel de zone si cu atat mai mult in timpul scurt pe care il avem la dispozitie. Desi acolo nu am avut un aport mare la proiectarea fatadelor, la interior a fost o adevarata provocare sa imbin vechiul cu noul si sa integrez in amenajare piesele vechi de mobilier ale familiei. Multe lucruri a trebuit sa le fac cu mana mea ca sa ma asigur ca totul iese asa cum vreau.

- Care este primul lucru la care te gandesti atunci cand cunosti un nou caz?

Ca sa fiu sincer, prima data ma uit la casa, la spatiul pe care il am de amenajat, si incerc sa cunosc oamenii pornind de acolo. Casa spune multe despre omul ce locuieste in ea si despre povestea sa. Apoi, incerc sa fac ordine. Incerc sa repar ce e de reparat in casa si (sper eu), prin translatie, in viata celor la care venim. Uneori imi pare ca este o lupta pierduta din start, dar asta nu ma impiedica sa dau tot ce-i mai bun din mine pentru a reusi. 

- Cat timp iti ia sa realizezi lucrurile pe care ti le propui pentru fiecare caz in parte?

Cam cat timp am la dispozitie. Ma descurc destul de bine la a-mi organiza timpul si nu mi se intampla aproape niciodata sa depasesc termenele limita pe care mi le asum. Din primii ani de faculate am tinut mult sa nu intarzii, asa ca m-am obisnuit sa ma incadrez in timpul diponibil.  

- Cat de mult va implicati in povestile familiilor pe care le cunoasteti in acest proiect?

Eu sunt cel pragmatic si mai rece din echipa. Intotdeauna am pus mai mult accent pe logica si functiune decat pe partea afectiva si emotionala, dar de multe ori cazurile ajung sa ma impresioneze chiar si pe mine. De cele mai multe ori ajungem sa ne dorim sa ne implicam cat mai mult, ajutand, donand sau facand multe lucruri in plus fata de indatoririle noastre uzuale.

- La ce sa se astepte telespectatorii de la noul sezon "Visuri la cheie"?

Anul acesta amenajarile vor fi mai frumoase, mai inchegate, dar si mai curajoase, cu solutii neconventionale, ingenioase si foarte de efect. Familiile pe care le veti cunoaste sunt toate familii luptatoare, impresionante, de oameni valororsi, care refuza sa se dea batuti in fata greutatilor si care pot fi cu adevarat o sursa de inspiratie pentru cei cu probleme asemanatoare.

Visuri la cheie – Crede in oameni! Din 23 septembrie, numai la ProTV!

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni