• PRO TV
  • (P) 3 motive pentru a achiziționa o bicicletă eliptică

(P) 3 motive pentru a achiziționa o bicicletă eliptică

(P) 3 motive pentru a achiziționa o bicicletă eliptică

Dacă vrei să faci mișcare, antrenamentele cardio pot fi o metodă eficientă ca să rămâi în formă. Deși nu toată lumea dispune de suficient timp pentru a merge la sală, multe persoane achiziționează o bicicletă eliptică și pedalează la aceasta din confortul propriei locuințe. Iată 3 motive pentru care să alegi aceeași alternativă!

1. Poți să slăbești într-un timp mai scurt

În cazul în care îți dorești să pierzi în greutate cu acest aparat, trebuie să exersezi minimum 30 de minute în fiecare ședință. Pe lângă asta, este important să setezi intensități diferite, astfel încât corpul să nu se adapteze și să existe mai mult randament la finalul antrenamentului. Asigură-te că îți faci încălzirea de 5 minute după ce te urci pe aparat și începe cu nivelul cel mai mic, apoi crește-l treptat.

Numărul de calorii eliminate pe o bicicleta eliptica diferă de la o persoană la alta. În general, cu cât greutatea corpului este mai mare, cu atât se poate arde mai rapid excesul de grăsime. Rezultatele sunt, însă, influențate de metabolism, alimentație și stil de viață. Dacă îți dorești că acestea să apară cât mai curând, antrenează-te de minimum 4 ori pe săptămână și încearcă să consumi alimente cât mai sănătoase.

 2. Aparatul ajută în procesul de tonifiere

Bicicletă eliptică antrenează tot corpul, ceea ce înseamnă că există avantaje pentru dezvoltarea musculaturii. Împingerea la pedale nu formează doar coapsele sau gambele, ci și brațele, umerii sau pectoralii.

Acest lucru se întâmplă datorită mânerelor și a mișcării care te forțează să menții o poziție dreaptă. Din același motiv, mușchii abdominali se contractă în mod natural și poți scăpa de durerile de spate. Aparatul este ideal și pentru cei care au probleme cu genunchii, deoarece această zonă nu este foarte solicitată.

3. Bicicleta este recomandată celor care au probleme de sănătate

Exercițiile fizice practicate pe o astfel de bicicletă fortifiază inima și stimulează circulația sanguină. De asemenea, nivelul colesterolului scade și nu este pusă în pericol nici sănătatea articulațiilor. Riscul de leziuni este unul redus, deoarece greutatea corpului este împărțită în mod egal pe cele două picioare.

Sportivii de performanță folosesc bicicleta eliptică pentru a fi din nou în formă după perioade de recuperare sau în scopuri terapeutice. Numeroase studii dovedesc faptul că un antrenament cardio îți permite să scapi de gândurile negative, existând beneficii psihologice datorită consumului de energie. Cu alte cuvinte, scapi de stres, iar creierul eliberează endorfine, ceea ce contribuie la o stare de fericire.

Cum să te antrenezi la acest aparat?

Există mai multe metode de a te antrena la bicicleta eliptică, însă cel mai bine ar fi să începi ușor. Primele 10 minute poți să faci o încălzire, mergând într-un ritm scăzut. Ulterior, este nevoie să mărești rezistența la fiecare 5 minute, astfel încât să nu te obișnuiești cu nivelul la care te afli. Ultimele 3 minute le poți pedala iarăși la o rezistență redusă, pentru a te pregăti de sfârșitul ședinței.

Este indicat să îți întinzi picioarele și să faci câteva extensii după fiecare antrenament. Poți practica ședințe de până la 40 de minute! În situația în care suferi de o boală cardiovasculară, este recomandat, însă, să te consulți cu medicul, înainte de a te apuca să faci mișcare. Achiziționează o bicicletă eliptică dintr-un magazin online specializat, asa cum este Sport-Mag.ro, și beneficiezi de transport gratuit și garanție valabilă timp de 24 de luni!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni