Trei mari avantaje ale unei asigurări pentru locuință cu extra acoperiri

Trei mari avantaje ale unei asigurări pentru locuință cu extra acoperiri

Dacă ai decis să închei o poliță de asigurare pentru locuință, ai făcut deja o alegere inspirată în a-ți securiza casa și bunurile în cazul unor evenimente neprevăzute. 

Fiindcă riscurile sunt, adesea, mai mari decât cele pe care le intuiești, specialiștii îți vor indica o asigurare cu extra acoperiri. Ce este și care sunt avantajele unei astfel de polițe.

Unele alegeri pe care le facem sunt mai grele decât altele, iar în majoritatea cazurilor lucrul care ne influențează deciziile este confortul care rezultă din acest proces. Comoditatea este o constantă pe care o căutăm nu doar atunci când cumpărăm o casă, ci și atunci când trăim efectiv în ea. 

Se întrerupe des curentul? Vrei să ai mereu o soluție de avarie. Ai probleme cu instalațiile sanitare? Trebuie să știi pe cine să suni. Orice situație neplăcută ar apărea vrei ca totul să se rezolve repede, fără prea mult efort din partea ta. De aceea vorbim aici de Asigurarea de locuință cu extra acoperiri.

Principalalele avantaje ale unei asigurări de locuință cu extra acoperiri

Dacă ai deja o poliță de asigurare facultativă de locuință, știi că ea acoperă diverse evenimente neprevăzute, cum sunt furtul din locuințe, actele de vandalism, inundația cu apă provenită de la vecini, avariile apărute la instalațiile de apă, canalizare sau încălzire. Cu acoperire suplimentară cumperi și liniștea familiei tale, dar și timp prețios pe care să-l folosești în favoarea ta.

Avantaj 1: Flexibilitatea

O poliță de asigurare de locuință cu extra acoperiri se poate adapta ușor nevoilor tale, în sensul că poți alege ce riscuri vrei să acoperi prin asigurare. „Se pot alege acele acoperiri care sunt relevante pentru locuința pe care clientul o asigură”, confirmă Cristian Toma, Specialist Dezvoltare Produse Senior Groupama.

La Groupama, o atfel de poliță se poate încheia pe 6, 7, 8, 9,10, 11 sau 12 luni, în funcție de nevoile reale ale familiei tale. În plus, beneficiezi de un tarif personalizat în cazul asigurării unei case sau a unui apartament de locuit.

Avantaj 2: Promptitudinea

În cazul unor evenimente nedorite produse în locuința ta, totul se rezumă la rapiditatea cu care se soluționează problema cu care te confrunți. Asta e ceea ce contează cel mai mult pentru tine. Iar aici intervine tehnologia. La Groupama poți realiza constatarea daunelor survenite în locuința ta cu ajutorul unei aplicații de mobil care simplifică mult întregul proces de constatare și recuperare a pagubelor. 

Cu ajutorul aplicației poți intra în legătură cu agentul de asigurare, de la distanță, și poți trimite documentele necesare deschiderii dosarului de daună. Pentru că vorbeam de promptitudine, recuperezi banii cheltuiți pentru realizarea reparațiilor necesare în cel mult 72 de ore. În cazul unor defecțiuni minore în locuință, firma de asigurare îți pune la dispoziție un specialist, în maximum 4 ore de la sesizarea problemei cu care te confrunți.

Avantaj 3: Continuitatea

Specialiștii în asigurări au evaluat foarte bine riscurile și incidentele care pot surveni într-o casă și au venit cu o soluție ingenioasă în situația în care aceasta nu mai poate fi locuită temporar în cazul producerii unui eveniment asigurat. Astfel, pe perioada în care nu mai poți locui în propria casă, până la efectuarea reparațiilor, polița de asigurare cu extra acoperiri îți permite să decontezi cheltuielile cu cazarea temporară în alt loc decât cel în care locuiești.

În plus, atunci când avaria survenită în locuința ta îi afectează și pe vecini, componenta de răspundere civilă a asigurării acoperă și daunele pe care le-ai provocat acestora. Astfel poți rămâne în bune relații de vecinătate cu oricine.

Așa funcționează extra acoperirea și, putem spune, merită toți banii.

Foto Shutterstock

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni