• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • VIDEO Dumitru Voicilaș, tatăl ajuns în scaun cu rotile în urma răzbunării unui adolescent prins la furat

VIDEO Dumitru Voicilaș, tatăl ajuns în scaun cu rotile în urma răzbunării unui adolescent prins la furat

VIDEO Dumitru Voicilaș, tatăl ajuns în scaun cu rotile în urma răzbunării unui adolescent prins la furat

Când viața îți dă, are grijă să-ți și ia. E o lege a naturii pe care omul n-a reușit nicicând s-o scrie în favoarea lui. Dumitru Voicilaș, soț și tată iubitor, este o altă victimă a cauzalității, principiu care definește cele mai multe aspecte ale vieții noastre.

Dumitru Voicilaș are o familie minunată. Două fete frumoase, cuminți și studioase, și o soție care nu l-ar părăsi pentru nimic în lume. Pentru ele și-a dedicat întreaga viață, însă acum a ajuns în grija lor. 

Problemele sale au început în urmă cu circa 14 ani, pe când lucra la ferma lui Constantin Șerban Cantacuzino, descendent al renumitei familii Cantacuzino. Atunci, l-a prins la furat pe unul dintre adolescenții care munceau la fermă. În loc să-l dea pe mâna poliției, Dumitru a ales să-l dojenească și să-i aplice o corecție ușoară.

Puștiul nu a putut îndura umilința la care a fost supus și l-a amenințat că îl va ucide atunci când se va face mare. După șase ani, copilul de atunci a devenit bărbat și a trecut la fapte. L-a lovit cu toporul în cap, așa cum promisese.

Dumitru rămas paralizat de la gât în jos și se deplasează doar în scaun cu rotile. „Nu mai am mâini și picioare. Mi-au rămas sufletul și gura și copiii lângă mine. Asta e mândria mea”, spune cu lacrimi în ochi bărbatul.

Vinovatul a mai făcut o victimă: tatăl lui s-a prăpădit de inimă, când a isprava. Deși a petrecut trei ani după gratii, tânărul a reușit să fugă din țară, cu prima ocazie. 

Dumitru a rămas să lupte în continuare cu handicapul care l-a țintuit în scaun cu rotile. Deși face progrese vizibile, are încă nevoie de soția lui pentru a se putea descurca. Dar nu se lasă, de dragul fiicelor sale, Elena și Ioana.

În momentele sale de singurătate, se întreabă adesea cum ar fi fost viața lui azi dacă nu lua atitudine atunci când l-a prins pe acel tânăr la furat. Cum ar fi arătat azi familia sa dacă nega existența acelui eveniment. Nu poate da timpul înapoi, dar poate continua să spere că va reveni la vigoarea de altădată. Are trei motive întemeiate, și toate locuiesc sub același acoperiș cu el.

Vezi VIDEO mai jos!

Urmărește Visuri la cheie pe VOYO cu 7 zile în avans!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni