VIDEO O mamă și copiii ei, izolați într-o cămăruță după ce casa le-a luat foc

VIDEO O mamă și copiii ei, izolați într-o cămăruță după ce casa le-a luat foc

Se zice că o tragedie nu vine niciodată singură, deși nimeni nu a înțeles până acum de ce se întâmplă asta. Eugenia Popescu, din Păușești-Măglași, județul Vâlcea, a trăit pe pielea ei urmările acestei atracții irezistibile exercitate de o nenorocire pentru alte nenorociri.

Eugenia Popescu (52 de ani) își pierduse de curând mama și îi pregătise o masă de pomenire la șase luni de la trecerea în neființă. În agitația evenimentului, a uitat o lumânare aprinsă în casă, iar aceasta a provocat o adevărată tragedie. 

Casa de la țară, în care locuia cu cei trei băieți ai ei, s-a făcut scrum în mai puțin de o oră, iar ea nu a putut face nimic pentru a împiedica asta. De supărare, a făcut un infarct și a ajuns la spital. Băieții ei, Gabriel, Marius și Marian, au crezut că o vor pierde și pe ea. Însă femeia a supraviețuit să fie martoră a unei minuni.

Comunitatea locală s-a mobilizat rapid, la îndemnul consilierului local Bogdan Teodorescu, și a strâns donații cu care a pus piatra de temelie a unei noi locuințe.

Băiatul cel mare s-a mutat într-o baracă

Localnicii au fost sensibilizați de drama familiei și au ajutat la ridicarea unui nou adăpost. Au fost ajutați de mai multe organizații caritabile și de oamenii Bisericii. În scurt timp, casa lor era „la roșu”.

Sâmbătă a fost evenimentul și luni dimineață deja săpam fundația la casă”, spune Bogdan Teodorescu. El le-a promis băieților Eugeniei că în Săptămâna Mare a Patimilor vor avea o casă nouă. Și s-a ținut de cuvânt: în 21 de zile lucrătoare, voluntarii au ridicat o casă, la roșu.

În tot acest timp, fiindcă afară era frig, Eugenia și fiii ei mai mici s-au mutat la cele două fete mari ale femeii. Băiatul cel mare, Marian, și-a găsit adăpost într-o baracă de pe șantierul unde lucra.  

Când a dat căldura, ei s-au întors la locuința distrusă de flăcări, din care mai rămăsese în picioare o singură cămăruță. Acolo au locuit cu toții până când Bogdan Teodorescu a decis să se înscrie la Visuri la cheie pentru a convinge echipa să ajute această familie. 

Dragoș Bucur și arhitecții au făcut un popas la primărie, pentru a-l lua cu ei pe consilierul local care a demarat construcția casei. Surpriza a fost totală, fiindcă acesta nu se aștepta ca visul lui să se împlinească.

Cum au reacționat Eugenia și copiii ei vedeți mai jos! 

Urmărește Visuri la cheie pe VOYO cu 7 zile în avans!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni