• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • VIDEO Părintele Manuel, omul care și-a dedicat întreaga viață lui Dumnezeu și copiilor sărmani din Urlați

VIDEO Părintele Manuel, omul care și-a dedicat întreaga viață lui Dumnezeu și copiilor sărmani din Urlați

Știm cu toții că educația este cea care dezvoltă indivizi liberi și societăți solide, dar mai știm că accesul la cunoaștere nu e egal. Mereu vor exista zone defavorizate și copii proveniți din familii dezorganizate, predispuși la abandon școlar.

Părintele Manuel Radu din Urlați nu a vrut să mai asiste la asemenea drame, așa că și-a strâns toată forța și tot harul pentru a-i scoate pe cei mici din sărăcie. 

A început cu o masă caldă, acordată recompensă celor care merg la școală, pentru ca apoi să înființeze Centrul de zi „Sfântul Stelian”, unde copiii sărmani și fără posibilități de a merge la școală puteau petrece timp de calitate, să ia masa și să-și facă temele.

Pentru a înființa centrul, a renunțat la casa parohială și s-a mutat într-un apartament, împreună cu soția lui, Ligia Radu. Casa parohială a devenit, așadar, centru de zi pentru copiii din Urlați.  

Fiindcă vorba s-a dus și numărul copiilor a început să crească, părintele Manuel a venit cu ideea ridicării unui nou centru, mai mare, cu bani din donații și fonduri nerambursabile. Însă, problemele s-au ținut lanț.

Vezi mai sus ce provocări a întâmpinat pe parcurs!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni