• Emisiuni
  • Vocea României
  • Eurovision 2014: Ai vrea ca Andreea Olariu sa reprezinte Romania? Fosta concurenta de la "Vocea Romaniei" s-a inscris in competitie

Eurovision 2014: Ai vrea ca Andreea Olariu sa reprezinte Romania? Fosta concurenta de la "Vocea Romaniei" s-a inscris in competitie

Eurovision 2014: Ai vrea ca Andreea Olariu sa reprezinte Romania? Fosta concurenta de la "Vocea Romaniei" s-a inscris in competitie

Andreea Olariu tinteste sus in Europa. Fosta concurenta de la "Vocea Romaniei" s-a inscris la preselectiile Eurovision 2014.

Tanara de 17 ani are la activ trofeul Festivalului de la Mamaia, premiul juriului la concursul "Io Canto" din Italia si a ajuns pana in etapele LIVE de la "Vocea Romaniei".

Andreea Olariu nu se multumeste, insa, cu putin si viseaza sa isi reprezinte tara la una dintre cele mai prestigioase competitii muzicale din Europa: Eurovision 2014.

Trebuie sa treaca mai intai de preselectiile nationale, unde va interpreta o piesa numita "Kumbaya", compusa de un spaniol si produsa in colaborare cu un studio Suedia.

"Sunt bucuroasa, dar am si ceva emotii, pentru ca sunt multe piese care se inscriu si sunt multi artisti buni in Romania. Este inca o provocare pentru mine, dar sunt foarte hotarata sa realizez o surpriza frumoasa. Astept sa vina masterizarea piesei din Stockholm, pentru a o inscrie la TVR si a incepe promovarea ei. Am fost incurajata de toti apropiatii sa fac acest pas si bineinteles ca imi doresc foarte mult sa ajung in faza finala si sa o castig. Sunt constienta ca nu va fi usor, dar voi lupta pentru dorinta mea de a reprezenta Romania pe scenele importante din Europa", a declarat ea pentru telegrafonline.ro.



Piesa care va reprezenta Romania la Eurovision 2014 va fi ascultata in partea a doua a celei de-a doua semifinale a concursului, la fel ca si anul trecut.

Impartirea tarilor participante pe semifinale este urmatoarea: Semifinala 1 - prima parte: Suedia, Albania, Islanda, Rusia, Letonia, Azerbaidjan, Armenia si Estonia; Semifinala 1 - partea a doua: Belgia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, San Marino, Portugalia, Ucraina si Olanda; Semifinala 2 - prima parte: Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta; Semifinala 2 - partea a doua: Macedonia, Finlanda, Irlanda, Romania, Slovenia, Belarus, Grecia si Elvetia.

Dintre tarile calificate direct in finala (tara gazda - Danemarca, respectiv Italia, Franta, Spania, Germania, Marea Britanie), in prima semifinala vor vota Spania, Franta si Danemarca, iar in cea de-a doua semifinala, Germania, Italia si Marea Britanie.

In ceea ce priveste selectia nationala din Romania, cei care doresc sa participe la Eurovision 2014 pot sa se inscrie pana pe 14 februarie. Etapa de inscrieri a inceput din 15 ianuarie.

Intre 19 si 20 februarie va avea loc preselectia (un juriu de specialitate va audia piesele inscrise in concurs), iar pe 20 februarie vor fi anuntate cele maximum 12 melodii finaliste.

Pe 1 martie va avea loc selectia nationala a Eurovision 2014, in care va fi aleasa melodia castigatoare, in cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Concursul cantecului european Eurovision se va desfasura in acest an la Copenhaga (Danamarca), pe 6, 8 si 10 mai.



Eurovision Song Contest 2014 se va desfasura in Copenhaga, dupa ce editia de anul trecut a concursului a fost castigata de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea in concursul a carui finala a avut loc, in luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa "It's My Life" (muzica si versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni