• PRO TV
  • FOTO. O poveste emotionanta. Uite cat de departe poate merge dragostea unei bunici pentru nepotul ei bolnav

FOTO. O poveste emotionanta. Uite cat de departe poate merge dragostea unei bunici pentru nepotul ei bolnav

<span style="color:#f00;">FOTO. O poveste emotionanta. </span>Uite cat de departe poate merge dragostea unei bunici pentru nepotul ei bolnav

In fiecare zi din ultimii trei ani, o bunica de 62 de ani merge la scoala din Xichang, un orasel din sud-vestul Chinei, impreuna cu nepotul ei de 10 ani, Jia Jia, care sufera de paralizie cerebrala -  o boala care afecteaza controlul miscarii si al posturii, provocata de leziunea sistemului nervos central.

Bunica merge cu baietel la scoala inca de cand el a inceput clasa intai. Il poarta in spate de acasa pana la scoala, ii intoarce filele manualelor si il hraneste cu lingurita, ca pe un bebelus.

Luo Qizhen, 62 de ani, spune ca, atata timp cat e in viata, va face absolut tot ce ii sta in puteri pentru a-si ajuta nepotul. “As merge cu el si la gimnaziu, si la liceu, si la facultate!

Si, desi in clasa nu poate face decat sa isi asculte invatatoarea, pentru Jia Jia mersul la scoala este cea mai mare bucurie.

La ultima lucrare de control a avut de facut o compunere cu tema: “Daca ai avea un creion magic, cum ti-ar placea sa-l folosesti?”, iar raspunsul baiatului, care nu poate sa scrie decat foarte incet si cu mare greutate, a fost: “Mi-as desena un corp sanatos si m-as plimba cu bunica!”.


Foto: Rex Features

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni