Afla la ce instrumente canta antrenorii de la ”Vocea Romaniei”

Afla la ce instrumente canta antrenorii de la ”Vocea Romaniei”

Antrenorii de la ”Vocea Romaniei”, emisiune care va fi difuzata incepand de marti, 27 septembrie, de la ora 20.15, la Pro Tv, nu sunt doar unele dintre cele mai puternice figuri din industria muzicala romaneasca, ci si foarte buni instrumentisti.

Putini stiu ca fiecare dintre ei a inceput de mic sa studieze fie chitara, fie vioara sau pianul, astfel ca studiul intens din copilarie i-a ajutat sa se formeze ca muzicieni.

Opt ani de zile a dedicat Loredana studiului vioarei, iar anul trecut antrenoarea de la ”Vocea Romaniei” recunoaste ca a reluat acest obicei: ”Am studiat vioara de la 6 la 14 ani, dupa care a urmat o pauza lunga. Am reinceput sa studiez intens acest instrument anul trecut, cand l-am redescoperit si m-am reindragostit de el. Parintii mei mi-au cumparat prima vioara cand aveam cativa anisori. A fost singurul instrument pe care si-l puteau permite. Studiul m-a ajutat foarte mult sa-mi dezvolt simtul muzical. In timp, am invatat sa cant un pic si la pian si la chitara. Imi place foarte mult si percutia, de asta in concertele pe care le sustin alaturi de trupa mea folosesc foarte des toba”, spune Loredana



Si Smiley se mandreste cu faptul ca din clasa a V-a canta la chitara, un instrument pe care l-a descoperit intr-o tabara. ”S-a intamplat ca in vara respectiva sa plec in tabara alaturi de copiii de la Liceul de Muzica. Atunci am descoperit acest instrument, care imi place foarte tare si care ma reprezinta. Cand m-am intors acasa, tata nu a mai scapat de mine pana nu m-a inscris la Liceul de Muzica”, isi aminteste antrenorul de la ”Vocea Romaniei”. 

Efervescentul Horia Brenciu marturiseste ca mult inainte sa suceasca mintile multor domnisoare, prima sa dragoste a fost pianul: ”Am pus mana pe el pe la vreo 7-8 ani. Un accident stupid la mana stanga mi-a intrerupt insa studiul. Ceva mai tarziu, pe la 18-19 ani, reinnodam prietenia mea cu pianul cu ocazia admiterii la Scoala Populara din Brasov”. Tot la acea scoala si tot in perioada aceea au urmat pentru Horia si cursurile de canto. ”Regret ca n-am gadilat mai mult chitara, dar nu-i timpul pierdut. In ultimii ani m-am aplecat si spre alt tip de instrumente. Conga, timbalele, maracasurile si varietatea extrem de mare de instrumente de percutie m-au atras inevitabil. Ultima mea distractie e muzicuta, iar intentia mea in viitorul apropiat este sa incep sa cant la acordeon! O viata avem si pe-asta trebuie sa o cantam! N-am dreptate!?”, se intreaba glumet Horia

Si tot pianul este cel care i-a facut sufletul sa vibreze si lui Marius Moga, cel de-al patrulea antrenor de la ”Vocea Romaniei”: ”Cant la pian din clasa a II-a. Tata mi-a descoperit pasiunea pentru ca aveam un pian mic chinezesc cu o singura octava la care cantam toata ziua si ii innebuneam, asa ca m-a luat de mana si m-a dus la ore de pian”, isi aminteste Marius.

Prezentatorul show-ului de la Pro Tv, Pavel Bartos, nu este nici el strain de instrumentele muzicale: a cochetat cu chitara in adolescenta, insa a luat si cateva lectii de percutie de la un var al sau, dupa cum el insusi povesteste. ”Am un var care canta foarte bine la tobe si am invatat cate ceva de la el in vacantele de vara petrecute la bunici. Iar prin clasa a IX-a, a X-a, am avut o perioada cand incepusem sa cant la chitara si prindea foarte bine la fete. In jurul celui cu chitara era intotdeauna aglomerat”, glumeste Pavel.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni