• Emisiuni
  • Vocea României
  • Mihai Chitu a devenit noua Voce a Romaniei, iar ProTV a castigat din nou lupta pentru audienta, in cea de-a doua seara de Craciun

Mihai Chitu a devenit noua Voce a Romaniei, iar ProTV a castigat din nou lupta pentru audienta, in cea de-a doua seara de Craciun

Mihai Chitu a devenit noua Voce a Romaniei, iar ProTV a castigat din nou lupta pentru audienta, in cea de-a doua seara de Craciun

Joi seara, a doua zi de Craciun, la Pro TV, Mihai Chitu si-a indeplinit visul prin muzica: romanii l-au ales noua Voce a Romaniei, iar Horia Brenciu a castigat pentru a doua oara consecutiv trofeul alaturi de cel mai bun elev al sau din acest sezon. Competitia suprema a vocilor a fost inca o data preferata telespectatorilor, iar ProTV si-a adjudecat locul de lider de audienta pe toate segmentele de public.

Conform Kantar Media, la nivelul publicului comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, ProTV a obtinut o medie de audienta de 9.8 puncte de rating si 22,8% cota de piata, pe cand Antena 1, ocupanta celui de-al doilea loc in topul audientelor, a inregistrat 7,2 puncte de rating si 16,6% cota de piata. Aproape doua milioane si jumatate de romani din toata tara au stat cu ochii aseara pe finala Vocii Romaniei in minutul de aur 22:10. 

 

 

Dupa aproape patru ore de muzica de calitate, emotii pana la cer si milioane de priviri atintite asupra lor, careul de asi din finala Vocii Romaniei si-a incheiat seria de reprezentatii de senzatie din sezonul trei al competitiei. Sanziana Niculae, Marius Marin, Adrian Nour si castigatorul trofeului, Mihai Chitu, au facut show total prin muzica, lumina, culori, flacari si artificii.  Clasamentul final a fost hotarat in totalitate de voturile publicului: Marius, concurentul Loredanei, s-a situat pe locul al patrulea, Adrian Nour, finalistul lui Smiley, a urcat pe treapta a treia a podiumului, iar la o diferenta de cateva zecimi de procent, cu 36.56% fata de 37.34% din voturi, Sanziana a fost vicecampioana la Vocea Romaniei.


 

Invitati speciali, concurenti care au facut istorie pe scena competitiei, debuturi ale unor viitori artisti de succes, finala magica de aseara le-a avut pe toate.

 

Toti artistii care au reusit sa ajunga pana in etapa live-urilor in cel de-al treilea sezon al Vocii Romaniei s-au reunit aseara pentru a deschide show-ul de vis pe ritmurile de gospel ale melodiei “O, Happy Day”.

 

Nici n-a iesit bine din concurs si s-a intors din nou la Vocea Romaniei: talentata Georgia Dascalu a revenit in lumina reflectoarelor cu piesa intitulata sugestiv “Ambition”, pe care antrenorul Horia i-a compus-o special pentru aceasta seara fantastica.

 

 

Tot seara trecuta, Bartos si Gina Pistol au fost mesagerii lui Mos Craciun, care a trecut prin platou si le-a lasat celor patru antrenori cate un cadou pentru cumintenia exemplara. Lori a primit cadou o diploma pentru romantele pe care le va canta anul viitor, Moga va lua cursuri de belcanto din 2 ianuarie, Smiley a primit de la Mos Craciun o diploma pentru extinderea pietei imobiliare cu “casa sufletului”, iar Brenciu, pentru construirea unei sali polivalente in care sa cante dupa concertul pe care il va sustine in primavara la Romexpo.

 

DeM’Boyz, boy-band-ul alcatuit de Mister Hit din Andrei Loica, Angelo Simonica si Felix Burdusa, si-a facut debutul tot in cadrul finalei de aseara. Baietii au cantat “One Way or Another”, hit-ul baietilor de la One Direction, cunoscut in lumea intreaga.

 

 

Antrenorul Moga a gasit formula ideala de hit si pentru Vizi Imre, finalistul sau din sezonul trecut, cu melodia “Dupa ani si ani”, pe care a cantat-o alaturi de Shift. Inainte ca Pavel sa spuna “Stop vot!”, Lori a stralucit cum numai o diva stie sa o faca pe piesa “Magic”, acompaniata de sunetul dulce al viorilor.

 

 

Nimeni altul decat marele castigator, Mihai Chitu, a deschis sirul prestatiilor alaturi de antrenorul sau cu piesa “O, Sole Mio” si s-a “super-autodepasit”, asa cum a prevazut Horia. Publicul a fost in delir si a aplaudat pe tot parcursul melodiei duetul de senzatie. “E nevoie de o voce ca a ta in piesajul muzical romanesc, nu e nevoie ca toata lumea sa cante piese moderne, oamenii vor sa auda si piese mai vechi, si piese sensibile”, l-a felicitat Smiley pe Mihai dupa momentul sau solo, in care a interpretat “Caruso”, piesa Larei Fabian.

 

Alaturi de Corina Chiriac, elevul lui Horia a cantat un colaj de piese care a nascut nostalgii si a adus zambetul pe buze iubitorilor de muzica romaneasca din deceniile trecute. La final, Brenciu a tinut sa sublinieze meritul lui Mihai, care a reusit performanta de a invata in cateva zile trei piese extreme de dificile pe care nu le mai cantase niciodata.

 

 

Sustinuta de insasi Shakira prin intermediul retelelor de socializare, Sanziana Niculae, perla lui Moga, a cucerit locul al doilea in topul Vocii Romaniei. Rebela, “nebunatica si clasica in acelasi timp”, dupa cum a numit-o Loredana, dar mai ales extraordinar de talentata, finalista a demonstrat ca poate canta orice, de la Lana del Rey pana la Queen. Impreuna cu Marius, Sanziana a cantat “Hips Don’t Lie”, melodia Shakirei cu Wyclef Jean, apoi a trecut la rock clasic, alaturi de Bodo, solistul trupei Proconsul, pe ritmurile piesei “Who Wants to Live Forever” de la Queen. In premiera absoluta in cel mai tare concurs de voci din tara, Sanziana a interpretat acapella melodia “Killing Me Softly”, acompaniata numai de un grup coral si de doi beatbox-eri, unul dintre ei fiind chiar Cosmin Agache, fost concurent la “Romanii au talent”. “Ai reusit sa starnesti in Moga o pasiune cum rar am vazut”, a aplaudat-o Smiley pe fata care a tinut piept “celor trei calai” din finala Vocii Romaniei, vorba lui Marius, iar antrenorul a incheiat prin a-i declara celei mai bune eleve a sa din tot sufletul: “In inima mea tu esti Vocea Romaniei!”.

Marius Marin, “masculul feroce” cu care Loredana a intrat in marea finala, a inceput cu “Rhythm of My Heart” al lui Rod Stewart, apoi a rezistat ca un adevarat “spartan”, dupa cum l-a numit antrenoarea sa, langa legenda rock-ului romanesc, Paul Ciuci, solistul trupei Compact, cu care a interpretat “Cantec pentru prieteni”. “Gerard Butler de Romania” si-a incheiat drumul la Vocea Romaniei cu un moment artistic stralucitor, demn de vechiul Hollywood si parca desprins din filmul “Casablanca”, dupa cum a spus Brenciu. “Unforgettable”, piesa cantata in original de Nat King Cole si de Natalie Cole, i-a transpus pe concurent si pe antrenoarea sa, diva absoluta, intr-o capsula a timpului, totul prin intermediul unei melodii de neuitat.

 

 

Adrian Nour, “artistul Romaniei”, vorba lui Brenciu, a aratat din nou ca rezerva sa de talent, de expresivitate si de versatilitate este inepuizabila. Finalistul lui Smiley a patruns intr-o lume de poveste alaturi de Sore pe piesa “A Whole New World” din desenele animate marca Disney, apoi a “impanzit” scena la propriu in duetul pe care l-a facut cu Smiley. Cei doi au cantat “I Can’t Dance” de la Genesis, iar dansatorii din baletul coordonat de Edi Stancu si-au pus toti mastile de “Nour”. In final, medaliatul cu bronz la Vocea Romaniei si-a incheiat parcursul cu momentul sau solo, in care a interpretat “Loucura”, piesa Marizei.

 

 

La final, dupa aflarea castigatorului, valurile de lacrimi nu s-au mai oprit: Horia nu si-a tinut promisiunea si a plans din nou in actul decisiv al show-ului, incheind seara la fel cum a inceput-o, cu soarele care a rasarit in miezul noptii magice, pe piesa “O, Sole Mio”, in duet cu noua Voce a Romaniei.

 

 

Dupa doua incercari esuate de a ajunge in cea mai tare competitie a vocilor din Romania, Mihai Chitu, de profesie agent de vanzari, a reusit la a treia participare sa cucereasca titlul suprem si inimile romanilor. Cu un cec in valoare de 100 000 de euro si un contract pe un an de zile cu Universal Music, Mihai porneste cu dreptul in noua sa cariera muzicala, dupa un sezon incendiar al Vocii Romaniei, care a facut istorie in televiziunea romaneasca, dupa cum a spus chiar antrenorul sau, Horia Brenciu.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni