• PRO TV
  • Nikolai Valuev, chemat de Vladimir Putin să lupte în războiul din Ucraina

Nikolai Valuev, chemat de Vladimir Putin să lupte în războiul din Ucraina

Nikolai Valuev, chemat de Vladimir Putin să lupte în războiul din Ucraina

Fostul campion mondial la box Nikolai Valuev, care s-a retras din activitate în urmă cu peste 12 ani, a fost citat să se prezinte la biroul de recrutare pentru a pleca la război. Pugilistul este acum membru al partidului lui Vladimir Putin și a dezvăluit că va răspunde chemării președintelui său.

Nikolai Valuev (49 de ani) s-a lăsat de box la sfârșitul anului 2009, când a pierdut în fața britanicului David Haye. Un an mai târziu, pugilistul rus a fost operat și tratat pentru probleme serioase la oase și articulații. 

A intrat în politică, în partidul actualului președinte rus, iar acum este chemat să-și facă datoria față de țară. Nikolai Valuev a dezvăluit că a fost citat să se prezinte la biroul de înrolare.

Am primit citația chiar înainte de călătoria mea în Donbas și nu eram acasă. Cu siguranță voi merge la biroul de înrolare săptămâna viitoare”, a spus fostul campion rus, conform ziarului Izvestia. În acest timp, noii recruți ai lui Putin au descris condițiile îngrozitoare în care sunt cazați după înrolare.

Valuev a declarat că și ceilalți colegi parlamentari au primit citații pentru a respecta mobilizarea parțială dictată de Vladimir Putin.

Nikolai Valuev a deținut centura de campion mondial WBA de două ori, în perioada 2005-2009. Palmaresul său include 53 de partide, dintre care 50 de victorii. Rusul este considerat cel mai înalt și mai greu boxer din istorie, cu 2,13 m înălțime și 149 kg, pe când activa în acest sport.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni