Norina-Sanziana Niculae

Norina-Sanziana Niculae

"Vocea Romaniei" este un concurs in care munca, talentul si personalitatea sunt cele care conteaza pentru a fi castigator, este testul pe care cel ce vrea sa devina un artist adevarat trebuie sa aiba curajul sa il faca. 



In timpul liber cant cu trupa Lucky13 in diferite localuri in Bucuresti si nu numai.

Prima data cand am cantat in fata mai multor oameni a fost la gradinita, cand aveam in jur de 5 ani. Cantam si desenam intruna, iar intr-o zi doamna educatoare m-a auzit fredonand piesa Mariei Tanase, "Cine iubeste si lasa". Si-a dat seama ca am talent, asa ca a vorbit cu parintii mei si am cantat la serbarea de sfarsit de an.

Talentul probabil ca il mostenesc de la bunicul din partea mamei. El a terminat “Scoala Normala” de la Buzau, unde a invatat sa cante la vioara. Ulterior a fost profesor de muzica si biologie, ocupandu-se de corul scolii si a obtinut multe premii nationale cu acesta (chiar am descoperit o diploma in care corul dirijat de el a luat locul I pe tara la “Cantarea Romaniei”).

Dragostea pentru muzica s-a nascut treptat (cu primele mele cantari din perioada gradinitei), insa momentul in care am stiut ca viata mea e muzica si ca asta imi place cel mai mult sa fac a fost cand am descoperit-o pe Shakira. De atunci am inceput sa cant in fiecare zi, chiar si dupa reclamele de la televizor. Fratele meu imi facea rost de toate videoclipurile Shakirei si nu numai, iar eu nu ma puteam opri din a le analiza. Cantam, dansam, imitam tot ce vedeam si de fiecare data imi imaginam ca sunt eu in ele.

O alta amintire placuta este evenimentul cu piesa "Save me from fire", inregistrata la varsta de 13 ani.  Eram in perioada in care o ascultam aproape numai pe Shakira, asa ca, evident, aceasta piesa am interpretat-o in stilul ei. Apoi am incarcat-o pe internet, iar la un an dupa aceasta, cineva din Brazilia (am aflat ulterior asta) a repostat-o cu poza Shakirei si sub numele de “Shakira-Fire New Song”. Urmarea a fost ca majoritatea fanilor Shakirei au crezut ca acesta este noul single al Shakirei, iar postarea celui din Brazilia a ajuns la peste 1.800.000 de vizualizari. Punctul culminant al acelui moment a fost interviul telefonic dat pentru radio W-Columbia, in direct (cu jurnalistul Julio Sánchez Cristo - un celebru jurnalist sud-american care a luat interviuri diferitor personalitati precum Alicia Keys, Nelly Furtado, Denzel Washington, Angelina Jolie, Brad Pitt, Robie Williams, Luciano Pavarotti etc, dar si unor politicieni precum Yaser Arafat, Mihail Gorbachov, Romano Prodi, Javier Solana, Henry Kissinger sau Jimmy Carter).

O alta amintire de neuitat este intalnirea cu Shakira cu ocazia concertului de la Bucuresti, de pe data de 7 mai 2011. Aceasta intalnire a fost pregatita de catre cei din staff-ul Shakirei si a fost o surpriza totala pentru mine. Nu am stiut pana in ultimele clipe ca urmeaza sa o intalnesc chiar pe Shakira. O alta surpriza a fost ca aceasta intalnire dintre mine si ea a fost inclusa pe DVD-ul ei "Live from Paris", scos pe piata in decembrie 2011. Ultima surpriza de la Shakira a fost ca de majoratul meu (4 mai 2012) mi-a trimis un DVD cu semnatura personalizata, special pentru mine.

Din punct de vedere profesional, un alt moment placut a fost castigarea premiului pentru "Cea mai buna vocalista de jazz", la Festivalul de Jazz de la Sibiu, mai 2012. Un alt moment placut a fost cand am cantat pentru prima si singura data acompaniata de orchestra simfonica si cor, la Sala Radio, intr-un concert de Craciun (decembrie 2012).

Primele lectii de canto le-am luat de la Crina Mardare, cand aveam 12 ani. Ulterior am decis ca trebuie sa dau la un liceu de muzica, asa ca am venit in Bucuresti si am terminat sectia de jazz vocal la Colegiul National de Muzica "George Enescu".

Pentru mine, "Vocea Romaniei" reprezinta rampa de lansare pe care o astept de ani de zile. Dar mai ales, "Vocea Romaniei" este un concurs in care munca, talentul si personalitatea sunt cele care conteaza pentru a fi castigator, este testul pe care cel ce vrea sa devina un artist adevarat trebuie sa aiba curajul sa il faca. Am vizionat ambele editii anterioare si m-a impresionat profesionalismul echipei. Imi place sunetul, formatul emisiunii, imi plac antrenorii, consider ca este un juriu divers si foarte bine echilibrat ca stil de muzica. Este o mare provocare si asta ma face foarte curioasa si determinata.

Sper ca show-ul imi va da ocazia sa traiesc emotiile unui spectacol live adevarat, imi va testa limitele pana la capat. Este o provocare la care sunt nerabdatoare sa particip. Abia astept sa lucrez cu antrenorul meu, sa am acces la experienta lui, sa imi fac un prieten adevarat cu ocazia asta si sa vada in mine Vocea Romaniei.

Share

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni