• PRO TV
  • Steve Jobs a murit la varsta de 56 de ani

Steve Jobs a murit la varsta de 56 de ani

Steve Jobs a murit la varsta de 56 de ani

Cofondatorul Apple si fost director general al companiei, Steve Jobs, a murit miercuri la varsta de 56 de ani, fiind bolnav de cancer pancreatic. Prietenii si fanii Apple si-au exprimat regretul pentru moartea sa, informeaza CNN. "Suntem profund intristati sa anuntam ca Steve Jobs a decedat astazi", se arata intr-un scurt comunicat al consiliului de administratie al societatii.

"Geniul lui Steve, pasiunea si energia lui au fost sursa a numeroase inovatii care ne-au imbogatit si ne-au imbunatatit vietile. Lumea este nemasurat mai buna datorita lui Steve", se arata intr-un comunicat al Apple.

"Apple a pierdut un vizionar si un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinta incredibila", a reactionat Cook, intr-un mesaj adresat angajatilor grupului, dat publicitatii.

Moartea lui Steve Jobs nu a fost neasteptata. Cofondatorul Apple s-a luptat cu cancerul mai multi ani, iar in luna august si-a anuntat demisia din functia de CEO si presedinte al consiliului de administratie al Apple, urmand sa fie inlocuit de fostul COO al companiei Tim Cook.

Steve Jobs a fondat compania intr-un garaj, in 1976, impreuna cu Steve Wozniak. El a demisionat in 1985, in urma unei lupte interne pentru putere, dar a revenit la conducere in 1997.

El a orchestrat de atunci lansarea unor produse vedeta, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifunctional iPhone, a carui ultima versiune a fost prezentata marti.

Un site de Internet va fi pus la dispozitia celor care vor sa-i aduca un omagiu lui Steve Jobs, a anuntat familia acestuia.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni