• PRO TV
  • Anastasia Kotviska, soția unui nabab ucrainean, prinsă la granița cu Ungaria cu valize pline de bani

Anastasia Kotviska, soția unui nabab ucrainean, prinsă la granița cu Ungaria cu valize pline de bani

Anastasia Kotviska, soția unui nabab ucrainean, prinsă la granița cu Ungaria cu valize pline de bani

Anastasia Kotviska, nevasta magnatului și politicianului ucrainean Igor Kotvisky, a trecut granița în Ungaria cu o sumă colosală de bani. Polițiștii de frontieră maghiari au descoperit 28 de milioane de dolari și 1,3 milioane de euro. Banii erau ascunși în mai multe valize, în mașina Anastasiei. 

Poliția din Ungaria a deschis o anchetă penală pentru că nevasta politicianului a scos banii din Ucraina fără să-i declare la vamă. 

Controversatul politician, cândva cel mai bogat parlamentar al Ucrainei, a declarat că soția sa a părăsit țara pentru a naște, însă a negat că aceasta ar fi avut la ea o asemenea suma. 

“Toți banii mei sunt în bănci ucrainene, nu am scos nimic”, a spus el, înainte de a-și închide contul de socializare, potrivit Daily Mail.

O poză cu mai multe valize pline cu bani circulă pe rețeaua Telegram. Anastasia a părăsit Ucraina alături de mama ei și doi bărbați. Ea nu a declarat suma uriașă de bani la punctul de control Vilok, din Ucraina, dar banii au fost găsiți de vameșii maghiari. Într-un final, ucraineanca ar fi recunoscut că a adus suma în Ungaria, țară membră a Uniunii Europene. 

Igor Kotvisky controlează prin intermediul asociaților Sistemele de Energie Nucleară din Ucraina și zăcămintele de uraniu. 

Există o o filieră în Ucraina care ajută elita bogată să-și ia averea în străinătate evitând restricțiile. Numele vameșilor și polițiștilor de frontieră care fac acest lucru sunt bine cunoscute în cercuri restrânse.

Omul de afaceri de la Kiev, Seyar Khushutov, care a dezvăluit cazul Kotvitska, a declarat că există un “tarif” perceput de ofițerii vamali. Aceste plăți ilicite se ridică la „între 3 și 7,5 la sută”, în funcție de valoarea și nivelul solicitantului.

“În alte regiuni vestice, situația nu este mai bună”, ar fi spus Seyar Khushutov, potrivit sursei menționate mai sus. 

Fotografii: Profimedia Images/ Telegram

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni