Antibioticele la copii: când și cum le administrăm? Explicațiile medicului pediatru Mihai Craiu

09 Decembrie 2020, 14:38

Citeste mai mult despre: antibiotice, antibiotice copii, Mihai Craiu,
Autor: Alina Popa

A început sezonul care le dă cele mai mari bătăi de cap părinților. Iarna, cei mici se îmbolnăvesc mai repede și de cele mai multe ori părinți recurg la antibiotice. Acestea nu sunt însă de ajutor în cazul virozelor. 

Medicul primar pediatru Mihai Craiu a fost invitat în platoul emisiunii “Vorbește lumea”, unde a discutat despre folosirea abuzivă a antibioticelor. 

“A aștepta să se îmbunătățească o boală virală cu ajutorul antibioticelor, oricât de gravă ar fi boala virală, este o greșeală. Ba din contră, poate să ne și agraveze starea de sănătate pentru antibioticele vor omorî numai microbii buni pe care îi găsesc în cale, respectiv în flora noastră intestinală”, a declarat doctorul. 

Medicul pediatru a vorbit și despre semnele care ne trimit de urgență cu copilul la spital. “Semnele generale de pericol pentru o boală cu febră sunt: modificarea stării de conștiență. Deci un copil care nu mai poate fi trezit, este moale, reprezintă un semn mare de pericol. Al doilea este existența convulsiilor: copiii care tremură, dau ochii peste cap. Al treilea mare semn de pericol este existența unei boli evidente și pentru părinte. Un copil care respiră greu sau care vomită încontinuu și are diaree. În cazul în care identificăm aceste semne, acel copil trebuie să ajungă în atenția medicului cât mai repede”, a mai spus pediatrul. 

Mai multe informații în materialul VIDEO de mai sus
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies