Care sunt cele 7 trepte ale fericirii în cuplu? Ce ne sfătuiește părintele Vasile Ioana?

10 Decembrie 2021, 13:00

Citeste mai mult despre: preot, Parintele Vasile Ioana, relatie, sfaturi,

Părintele Vasile Ioana a venit la "Vorbește lumea" cu sfaturi pentru cei care își doresc să își îmbunătățească relația de cuplu. 

Dezvoltate și într-o carte scrisă de părinte, cele 7 trepte de fericire în cuplu promovate de preotul Vasile Ioana sunt:
 
1. Comunicarea - e importantă sincertatea;
 
2. Relațiile în cuplu: fă-ți fericit partenerul;

Preotul Vasile Ioana: "unele credincioase mai bisericoase îi spun soțului 40 de zile nu te atingi de mine; nu e în regulă; postul alimentar da, dar cel trupesc se ține cu acordul ambilor soți";
 
3. Respectă rudele celui drag, celei drage;

4. Iertarea-iartă și o să fii iertat;


 

5. Nevoile spirituale trebuie respectate;

6. Pasiunile fiecăruia trebuie respectate;

7.Nevoia de apreciere trebuie respectată;

Volumul semnat de părintele Vasile Ioana se numește "Cartea familiei" și e prezentat în felul următor:

"Cu toții știm în adâncul inimii ce îi este cu adevărat de folos sufletului nostru, însă puțini îndrăznim să pășim pe calea iubirii și a jertfei. O familie fericită, în care domnesc armonia, liniștea și iubirea, reprezintă un ideal spre care tinde sufletul tuturor, însă câți dintre noi suntem dispuși să renunțăm la noi înșine pentru a ne regăsi apoi, mai buni, mai împliniți, în iubirea pentru celălalt?

Cartea Părintelui Vasile Ioana ne ajută să învățăm această lecție dificilă a iubirii și a jerfei. Asemenea unui duhovnic înțelept care ne cunoaște slăbiciunile și trudește să ne cultive virtuțile, acest volum privește până în profunzimea ființei noastre, vede toate slăbiciunile, viciile și obiceiurile care îi îndepărtează de noi pe cei pe care îi iubim și ne arată calea spre vindecarea sufletului."

Află mai multe în video-ul atașat

FOTO: CAPTURA EMISIUNE
ȘTIRI SIMILARE

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies