• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Ce recomandări are specialistul pentru cei care au trecut prin COVID-19, mai ales cei cu probleme cardiovasculare?

Ce recomandări are specialistul pentru cei care au trecut prin COVID-19, mai ales cei cu probleme cardiovasculare?

Infecția cu COVID-19 la pacienții cu probleme cardiovasculare poate pune mari probleme. 

Medicul Alice Munteanu, medic primar cardiologie și medicină internă ,, a explicat la "Vorbește lumea" care pot să fie complicațiile  post-covid și ce este de făcut în cazul acestora. Riscul mai mare există în special în cazul celor cu probleme cardiovasculare.
 
Din păcate, acest tip de problemă rămâne principala cauză de deces în România, iar Covid-19, împreună cu această comorbiditate, crește acest risc. În această categorie intră pacienții care au hipertensiune arterială sau care au stent-uri sau alte intervenții pe cord. 



 

Post Covid-19 se recomandă o radiografie cardio-pulmonară, un set banal de analize care să arate markerii de inflamație, o electrocardiogramă pentru afectare cardiacă și o ecografie cardiacă.
 
Problemele pe care le poate avea o persoană după infecția cu Covid-19 sunt oboseala, lipsa de aer, lipsa poftei de viață, tahicardia, colonul iritabil, insomniile, o stare de răceală sau tulburări la nivelul capilarelor. 
 
Dacă au peste 40 de ani, toți pacientii, indiferent dacă au sau nu probleme adiacente, trebuie, din punctul de vedere al medicului, să primeasca anti-coagulante post-covid pentru a evita complicațiile. 
 
La cel mai mic simptom, chiar dacă e vorba de o oboseală neobișnuită și inexplicabilă, doctorul recomandă  un test pentru Covid-19 și un telefon la medicul de familie. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni