Ce spun românii, ediția de 1 Iunie: ajutăm cinci frați să ducă o viață mai bună

Ce spun românii, ediția de 1 Iunie: ajutăm cinci frați să ducă o viață mai bună

De Ziua Copilului nu ne întoarcem în copilărie, dar privim cu căldură și responsabilitate spre cei mici și dragi nouă. Chiar dacă nu fac parte din familie. Pe 1 iunie, Ce spun românii îți propune o confruntare în scop caritabil între „Mămici” și „Tătici”. Și ce confruntare va fi!

De Ziua Copilului au lăsat copiii acasă pentru a se duela între ei. Mămicile Anca Serea, Lavinia Petrea, Andreea Perju, Roxana Ciuhulescu și Anna Lesko sunt gata să-i înfrunte pe Tăticii Adi Sînă, Dan Cruceru, Bodo, Cici (Sistem) și Silviu Mircescu în ediția specială Ce spun românii.

Ediția de miercuri seară este dedicată unei cauze sociale, ajutorarea unei familii nevoiașe cu cinci copii. Familia Popescu este în grija Organizației Salvați Copiii România, care vă încurajează să faceți donații în contul RO15RNCB0071011434790005, cont în lei aparținând organizației. Toate sumele câștigate în emisiune vor fi donate familiei.

Patru băieți și o fată

Familia Popescu are cinci copii (patru băieți și o fată), cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani. Mama lor a crescut la casa de copii și a absolvit 8 clase. Ocazional lucrează ca menajeră. Tatăl lor a absolvit liceul și lucrează ca muncitor necalificat în construcții.

Deși sunt modești, părinții pun mare preț pe educația copiilor lor. Au înțeles că, pentru viitorul lor, trebuie să facă tot ce le stă în putere ca să-i mențină la școală. Cei doi băieți mai mari sunt în programul Școala după Școală, derulat de Salvați Copiii. 

Când am văzut că iau și anul acesta premiu, mi-am dat seama că sunt chiar bun. Am ieșit pe afară cu copiii și le-am spus tuturor că școala este cel mai bun lucru din viața mea!”, a mărturisit Vali, în vârstă de 10 ani.

Copiii sunt sprijiniți cu rechizite, ghiozdane, îmbrăcăminte și încălțăminte și o masă zilnic, cât timp frecventează programul Școala după Școală. Familia a beneficiat de consiliere socială, psihologică și de sprijin material pentru a acoperi nevoile de bază ale copiilor (în mod special în perioada pandemiei, când nu puteau merge la lucru și nu aveau venituri).

Copiii visează de multă vreme la o bicicletă, însă veniturile familiei nu le-au permis un astfel de lux. Părinții împart cu greu puținele resurse lunare, astfel că de multe ori nu sunt bani pentru haine noi și încălțăminte, dulciuri și fructe de sezon. Ce spun românii și-a propus să schimbe destinul acestor copii și să-i ajute să ducă o viață mai bună. Veniți și voi alături de noi!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Ce spun românii?

Articole pentru emisiune Ce spun românii?

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni