• PRO TV
  • Cele mai răsunătoare vorbe de duh rostite de Papa Francisc: „Sunt un păcătos”

Cele mai răsunătoare vorbe de duh rostite de Papa Francisc: „Sunt un păcătos”

Cele mai răsunătoare vorbe de duh rostite de Papa Francisc: „Sunt un păcătos”

Papa Francisc și-a început vizita de trei zile în România, unde va susține mai multe cuvântări, în București, la Șumuleu-Ciuc (Harghita) și la Iași. De-a lungul timpului, Suveranul Pontif a emis niște judecăți de valoare care au rămas în istorie.

Papa Francisc e cunoscut pentru înțelepciunea vorbelor sale, însă adesea afirmațiile pe care le-a făcut au fost considerate „uluitoare”. Iată unele dintre cele mai răsunătoare citate, scoase din discursurile Suveranului Pontif!

„Oricine vrea să fie Papă nu e interesat de propria persoană. Dumnezeu nu-I binecuvântează. Eu n-am vrut să fiu Papă.”

Un copac care cade face mai mult zgomot decât o pădure care crește”, aluzie la păcătoșii care se remarcă prin scandaluri și la sfinți, a căror muncă nu se observă, deși e acolo, în beneficiul tuturor.

„Avortul nu e un rău mai mic, e o crimă. Să iei o viață pentru a salva o alta, asta e ceva ce face Mafia. E o crimă. E un rău absolut.”

Sunt un păcătos. Asta este cea mai exactă definiție. Nu e o figură de stil, un gen literar. Sunt un păcătos.”

Papa Francisc împreună cu Carmen și Klaus Iohannis. FOTO: Agerpres

„Nu trebuie să așteptăm nimic de la cei care ne guvernează. Ar fi pueril să facem asta.”

„Îmi place tangoul. Am și dansat în tinerețe.”

Citește și: 10 lucruri pe care nu le ştiai despre Papa Francisc: e îndrăgostit de tango şi de fotbal şi în tinereţe a avut o iubită

Citește și: 
Destinul Papei Francisc. La 12 ani și-a cerut în căsătorie prietena din copilărie, iar apoi și-a pierdut o mare parte din plămân

„E adevărat că mersul pe stradă implică riscul de a fi victima unui accident, care se poate întâmpla oricărui bărbat sau oricărei femei de rând. Dar, dacă biserica stă înfășurată în ea însăși, va îmbătrâni. Și dacă ar fi să aleg între o biserică rănită care coboră în stradă și o biserică bolnavă, retrasă, aș alege-o, cu siguranță, pe prima.”

FOTO: Getty Images

„Dacă cineva are răspunsuri la toate întrebările, aceasta este dovada că nu-l are pe Dumnezeu. Înseamnă că este un fals profet care folosște religia pentru el însuși. Marii lideri ai poporului lui Dumnezeu, ca Moise, au lăsat întotdeauna loc de îndoială. Trebuie să lăsați loc Domnului, nu pentru certitudinile voastre. Trebuie să fim umili.”

„Eu cred în Dumnezeu, nu într-un zeu catolic. Nu există niciun zeu catolic. Există Dumnezeu și eu cred în Iisus Christos, întruparea sa. Iisus este profesorul meu, pastorul meu, dar Dumnezeu Tatăl este lumina și creatorul. Aceasta este ființa mea.”

„Având în vedere că mulți dintre voi nu aparțineți de Biserica Catolică, iar alții sunteți atei, din toată inima mea vă dau această binecuvântare tăcută fiecăruia dintre voi, respectând conștiința fiecăruia, știind că fiecare dintre voi este un copil al lui Dumnezeu.”



FOTO GALERIE INQUAM PHOTOS

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni