Centre de evaluare pentru bolnavii de COVID: “Fiecare pacient va beneficia de consultație și analize de sânge”

25 Ianuarie 2022, 12:21

Pacienții testați pozitiv pentru COVID-19 pot merge în centrele de evaluare unde vor beneficia de analize și consult de specialitate în baza cardului de sănătate. 

Scopul înființarii acestor centre este acela de a reduce presiunea de pe unitățile de primiri urgențe.

Bogdan, prezentatorul știrilor zilnice a predat legătura colegei sale, Georgiana Stoleru, reporter “Vorbește lumea” care a vorbit în direct cu dr. Beatrice Mahler, manager Institut Marius Nasta, despre funcționalitatea centrelor de evaluare, în număr de 174 distribuite pe întreg teritoriul țării.

Fiecare persoană va avea posibilitatea să facă aici, pe lângă consult, și analize de sânge, electrocardiogramă pentru a se exclude complicațiile cardiace, examen radiologic completat, în funcție de caz, de o tomografie. Nu în ultimul rând, pacienții primesc la centru și medicație, evident, în funcție de riscul de evoluție pe care îl prezintă. În momentul de față se pot face perfuzii cu anticorpi monoclonali sau tratament cu Favipiravir ce poate fi continuat acasă. Pacienții care vin aici vor fi internați pentru câteva ore. Efectuarea analizelor și eliberarea rezultatelor durează. Internarea nu se va face însă și pe parcursul nopții. Pacienții cu leziuni pulmonare mari vor fi consiliați în vederea internării în cadrul unui spital”, a explicat dr. Beatrice Mahler.

Lista centrelor de evaluare actualizată la zi este disponibilă pe site-ul Ministerului Sănătății.

Vezi mai multe în materialul video de mai sus.

Foto: Captură emisiune
ȘTIRI SIMILARE

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies