• PRO TV
  • Copiii internati la Spitalul Zarnesti au parte de un tratament eficace: terapia prin culoare

Copiii internati la Spitalul Zarnesti au parte de un tratament eficace: terapia prin culoare

Copiii internati la Spitalul Zarnesti au parte de un tratament eficace: terapia prin culoare

Copiii care sunt internati la Spitalul din Zarnesti se pot bucura, prin generozitatea unor artisti si voluntari, de o metoda terapeutica subtila, dar cu efect garantat: terapia prin culoare.

Oamenii care au experimentat diferenta cand erau alaturi de copiii lor, suferinzi, au pictat acum peretii spitalului cu personaje si peisaje de poveste.

Este a 11-a actiune de acest fel, dupa ce au mai dat "viata in culori" catorva scoli, gradinite si spitale din judetul Brasov.

Sectia de pediatrie a Spitalului din Zarnesti este mai "prietenoasa", de cand este plina de culoare. De pe peretii holurilor, personajele de poveste le zambesc copiilor aflati la tratament. Intr-un salon, Nicoleta tocmai ii da viata iepurasului Paul, care isi plimba prietenii cu trenuletul.

Nicoleta Costache, voluntar: "Trebuie sa fie colorat, sa transmita optimist si bucurie pentru copiii care vin aici nu in momentele lor placute. Speram ca, macar cu atat, sa ii putem inveseli".


In alte saloane intalnim anotimpurile sau pe Micul Print - iar in bucatarie, pe un perete intreg, sunt pictate prajituri, care mai de care mai aratoase.

Voluntarii au de gand sa creeze astfel de conditii in toate spitalele, mai ales ca medicii recomanda terapia alternativa prin culoare.

Artistii promit apoi ca vor ajunge si la gradinitele si scolile din judetul Brasov.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni