• PRO TV
  • Cum îți poți transforma dormitorul într-unul regal? Sfaturile specialiștilor

Cum îți poți transforma dormitorul într-unul regal? Sfaturile specialiștilor

Cum îți poți transforma dormitorul într-unul regal? Sfaturile specialiștilor

Dormitorul este poate cea mai importantă cameră din casa noastră. Amenajat corespunzător, acesta aduce liniștea de care ai nevoie după o zi lungă și provocatoare. Tot aspectul dormitorului influențează și calitatea somnului, precum și nivelul de energie pe care îl ai atunci când te trezești.

Dacă îți dorești un dormitor regal, o soluție ar fi decorarea pereților cu modele de tapet care conțin simboluri ale monarhiei. Acestea pot fi elemente ornamentale precum bijuterii regale, blazoane, panglici și coroane. 

Iar dacă este important pentru tine să alegi tapet și decorațiuni 100% românești, dar și să aduci o bucățică din cultura și istoria noastră în interiorul locuinței tale, poți să alegi dintre modelele unei colecții inspirată din viața Reginei Maria a României. 

Ca reguli generale, este recomandat ca dormitorul să fie amenajat cu strictul necesar de mobilier și decorațiuni. Acest lucru previne aglomerarea inutilă a spațiului, care poate avea un efect de suprastimulare asupra creierului. 

Astfel, pentru a crea coerență stilistică, specialiștii recomandă alegerea unor țesături și obiecte decorative cu o paletă cromatică similară cu cea a tapetului. Acest lucru oferă dormitorului un aer distins și armonios, care încurajează relaxarea și starea de bine.

Ce culori și țesături să alegi pentru un dormitor regal

„Un dormitor regal este unul bogat în nuanțe de auriu, albastru royal, burgund și alb perlat. Combinate corect, acestea se împletesc într-un decor distins, care emană rafinament. În ceea ce privește țesăturile pe care să le folosești în amenajarea dormitorului tău, optează pentru draperii și perne decorative realizate dintr-o catifea groasă, luxuriantă. Faldurile luxuriante vor oferi dimensiuni noi încăperii, în timp ce textura îi va da o notă elegantă, în spiritul unui dormitor regal”, au spus Oana și Dragoș Vlădilă, fondatori ai casei de design VLAdiLA.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni