De ce apar monturile și cum scăpăm de ele. Sfaturi importante de la ortoped

18 Iunie 2021, 16:43

Citeste mai mult despre: monturi, ortoped, sfaturi,
Autor: Alina Popa

Monturile sunt mai frecvente în cazul femeilor decât în cazul bărbaților. Dr. Anca Vereanu a încercat să afle răspunsul la întrebarea pe care și-o pun tot mai multe femei și anume: “cum scăpăm de monturi?”. 

Dr. Anca Vereanu a vizitat un medic ortoped care a venit cu răspunsuri, dar și cu sfaturi pentru persoanele care se confruntă cu această problemă.

“E o afecțiune care apare mult mai frecvent la femei și principala cauză este reprezentată de purtarea pantofilor cu vârf îngust și toc înalt. Pantoful cu vârful îngust strange vârfurile degetelor, în felul ăsta degetul mare este forțat spre degetele mici, în timp ce osul de la baza degetului mare e împins spre interior și proemină sub piele”, a declarat ortopedul Codrin Huszar. 

“Tratamentele locale medicamentoase chiar nu au niciun fel de efect. Există o serie de orteze pe piață care sunt popularizate, dar nici ele nu pot să trateze, adică nu pot să aducă articulația pe poziția normală, cum era înainte să apară diformitatea”, a adăugat medicul. 

Mai multe în materialul VIDEO de mai sus
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies